Blogglisten

tirsdag 16. februar 2010

En kald fisk

Enten er du hekta, eller så liker du det aldeles ikke. Noen simpelthen kan ikke få nok, det skal være sushi, tartar eller rå marinert fisk. Mens andre ikke helt faller for det rå. Blir rått for tøft, kan du steke laksefileten raskt på alle sider i en glovarm panne slik at den får en fin stekeflate, men fremdeles er rå i midten.
Skal du nyte denne enkle fisken bør du høre til de som elsker rått. Gjør du det, vil du kose deg med

EN RÅ OPPLEVELSE
Ingredienser:
200 g laksefilet med skinn, uten ben

Marinade:
2 dl god olivenolje
2 ss hakket frisk timian
4 ss hakket frisk dill
½ ts korianderfrø
Salt og nykvernet pepper
Pepperrotkrem:
Fløte
Fersk revet pepperrot
Pynt, som f.eks
Bønnespirer
Redikk
Litt sort kaviar
Noen selskapserter
Finsnittede grønne bønner
Sitronskiver

Bland olivenolje, salt, pepper og korianderfrø. Gni laksefileten inn med urtene. Ha marinaden over laksefileten og gni den godt inn. La laksen ligge i marinaden i kjøleskapet over natten.

Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise. Salma laks skal gå greit å servere rå uten forutgående frysing.
Pisk fløten passe stiv, smak til med revet pepperrot. Skjær laksen i pasende stykker, server med tilbehør av ymse slag.
En god hvitvin er obligatorisk følge.....

7 kommentarer:

Matin sa...

Hei
Dette var en fantastisk bra matblogg! Elsker å lage mat selv så her skal jeg følge med å få inspirasjon :)Ha en fin uke !

pepperkverna sa...

Hei MRs W. Takk for de hyggelige ordene. SÅ hyggelig med følge! Hege

Werner sa...

Dette så utrolig godt ut. Hvordan blir konsistensen på laksen etter å ha ligget i marinaden? Mer sushi enn gravlaks?

Torill sa...

Høres nydelig ut, elsker rå fisk. Denne skal jeg helt klart prøve:-)

ide-puffen sa...

Å nå ble jeg enda mer sulten. JEg har ikke rukket frokost ennå, men nå kunne jeg spist rå laks. Dette skal jeg prøve. Jeg elsker sushi, men det gjør ikke mannen. Dette blir en fin midt i mellom.
Jeg fileeterer av skinnet så jeg slippet å skrape det. Blir vel det samme det?
Ha en flott dag.
Randi

pepperkverna sa...

Hei Werner, ja det blir nok litt sushi-aktig. Og veldig delikat!

Torill, den er absolutt verdt å prøve.

Hei Randi, det går sikker helt greit å bruke filet!

Hege

Salatbolla sa...

Jeg er hekta! På rå fiks, ja sushi! og dette ser herlig ut! nam! :)

klem salatbolla

Blog Widget by LinkWithin