Blogglisten

onsdag 3. februar 2010

An apple a day

På fruktfatet lå et par gjenglemte epler og så triste ut. I likhet med et par av husets øvrige beboere var de blitt litt skrukkete i skinnet. Men hva gjør vel en rynke eller to? På innsiden er man jo like flott. Og med litt kjærlig pleie og omsorg kan man faktisk bli ganske så søt og god. Tenkte jeg.


Og startet sporenstreks Operasjon Eple. En skjønnhetsoperasjon med utrolig vellykket resultat.

Eplene ble skrubbet og peelet. Slapp hud og overflødige utvekster måtte vike for kniven. Og helt til slutt fikk eplene et foryngende opphold i velgjørende dampbad. Med avslappende duft av kanel. Deretter ble de wrappet inn i myk og smidig krem og fikk et lang opphold i varme omgivelser. Ren luksus med andre ord.


Og hvilket resultat. Ut kom små, elegante, lekre , velduftende skapninger. Med god smak. Så bra ble resultatet at husets unge mann på 10 ble helt betatt.

- De eplekakene var kjempegode, mamma.

Så her kommer oppskrift på:

VIDUNDERKUR FOR SLITNE EPLER

100 g smør
1 dl sukker
2 egg
skallet av 1/2 sitron, økologisk
1 1/2 dl mel
1 ts bakepulver

Fyll:
2 epler
1 dl vann
1/2 dl sukker
litt sitronsaft
en bit hel kanel

Melis til å drysse over

Skrell og del eplene i båter. Fjern kjernehuset. Kok opp vann og sukker, ha i kanelbiten og litt presset sitronsaft. Ha i eplebåtene og la trekke til såvidt myke. Avkjøl eplene i laken.

Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett et egg av gangen og rør godt inn. Tilsett revet sitronskall( bare det gule) og bland tilslutt inn mel/bakepulverblandingen.

Jeg velger ofte å lage kaker i porsjonsformer. Denne porsjonen passer til 5 store muffinsformer eller små porsjonskakeformer. Vil du lage hel, stor kake dobler du porsjonen.

La eplene renne av. Dekk formen halveis opp med deig, og legg på et lag epler. Dekk med deig.

Stek nederst i ovnen på 175 grader. Steker du hel kake av dobbel porsjon, beregn 60 minutter. Lager du 5-6 porsjonsformer er steketiden 30-35 minutter.

Avkjøl noe før servering. Sikt over litt melis. Kan gjerne serveres lunkne med resten av de kokte eplene ved siden av.

I følge matguruen B. på 10 ville de blitt enda bedre med vaniljeis ved siden av.......

14 kommentarer:

sylvia sa...

hei.
å så fristende dette ser ut.
nydelige kaker,
takk igjen for at du delte
klem fra sylvia

Arya sa...

Nammis!! Hadde det ikke vært for at jeg er på slankekur skulle jeg gått rett bort til eplefatet!!

Monica sa...

Hei hei. Dette så jammen godt ut!!!! Må prøves.
Ha en finfin dag videre.

-monica-

Lemonia sa...

Disse så fristende ut. Eplekaker er godt, og jeg er enig med 10-åringen, vaniljeis gjør susen til lun eplebakst. :-)

Randi sa...

Kan ikke huske sist jeg leste ei matoppskrift som inneholdt så god og lun humor:)
Var nesten så jeg selv følte behov for litt foryngende pleie...

Lokki sa...

Hei Hege!
Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg!
Og skal si de kakene så gode ut!
Mange spennende oppskrifter har du også!
En nydelig blogg, deg kommer jeg tilbake til *)
Vi blogges.
Ønsker deg en nydelig uke!
Klem Lokki

Anita S Home and Wine sa...

Hei
Tusen takk for koselig hilsen på bloggen min. Du verden så mye fristende det er på bloggen din. Her legger jeg meg inn som følger.
klem Anita S

josimo sa...

Dette så VIRKELIG godt ut
Takk for oppskrift,skal fange noen epler en dag og prøve den.

Ønsker deg en god natt

Solveig`s familie og Interiør blogg!! sa...

mmm.. det så jammen meg deilig ut!
Tusen takk for kommentaren på mitt kjøkken! :)

Ha en GOD natt!
Solveig

Synnøve. sa...

Nå må eg nesten en tur på buda for å finne noen skrukkete epler. Dem eg hadde hjemme gav eg til fuglane.

Tenk om alle oppskrifter var med den humorn du brukte her. Da trur eg mange, speciellt ungdommer skulle likt å lage mat.
Takker og bukker for oppskriften.

Veit du om den fungerer på gamle skrukkete damer og, fniss...
Klems Synnöve.

Småbyliv sa...

Nammmm..... Dette så fantastisk godt ut - og jammen er det godt å høre at det fortsatt er håp for alle som måtte være litt skrukkete og slappe i skinnet også ;o)

God helg!

anne - moseplassen sa...

kjempelekkert! :)
Herlig at ting ikke trenger være så komplisert og eksotisk også, dette kan man jo fiske rett ut av matskapet :D

Kristin sa...

Hei!!
Fin matblogg:-) Det begynner å bli menge av dem også, tror jeg vil se mere på dem. Utrolig mye fin inspirasjon;-)
Ja, muggen er fin. Sikkert gammel. Kjøpte den ganskebillig på antikk, den har en skade på andre siden;-)

God kveld,
Kristin

pepperkverna sa...

Tusen, tusen takk til der ealle for hyggelige kommentarer! Og god søndag! Hege

Blog Widget by LinkWithin