Blogglisten

lørdag 13. februar 2010

Kjærlighetens skål

Søndag er det tid for å feire kjærligheten litt ekstra. Det skal være hjerter, det skal være roser og det skal være god mat! For veien til den utkåredes hjerte går som kjent via magen. Og bare så dere gutta vet det, det gjelder kvinner og!!
Så gutter og jenter, bare sett igang. Fram med knivene, ut med kjelene og start middagsforberedelsene. Dekk et vakkert bord, lag en god middag, skjenk i et glass godt vin, og la kjærligheten blomstre......
Helt til slutt serverer du en lekker dessert.
Denne er en av mine absolutte favoritter på dessertfronten.Overraskende og ny smak for de fleste. Luftig og lekker.
Når man lager parfait er det lurt å løse opp sukkeret med kokende vann og så piske det inn mens maskinen går. Og så skal man piske lenge, og lenger enn langt......
Da blir parfaiten luftig og smidig. Og lag den helst samme dag som den skal serveres. Den bør få lov til å tine noe før den spises.
Pastis er Provence`s apertifdrikk nummer 1. Med smak av anis setter den et spesielt preg på denne desserten. Og kombinasjonen med mørk sjokolade er utrolig god.
Har du ikke pastis, finn en annen smakstilsetnig du liker.

ET GLASS FOR KJÆRLIGHETEN

2,5 dl fløte
4 eggeplommer
75 g sukker
Pastis

Kok opp sukker med bare litt vann, til alt sukkeret er oppløst. Pisk opp eggeplommene. Bruk mikser. Hell sukkeroppløsningen sakte i eggeplommene mens mikseren går hele tiden. Pisk og pisk, og pisk. Lenge.

Pisk fløten som til bløtekake, stiv, men ikke for stiv. Bland kremen med lette bevegelser inn i eggeblandingen, smak til med pastis. Ikke for mye, pastissmaken blir mer fremtredende når parfaiten fryser.

Ha i porsjonsformer og la få tre-fire timer i fryseren. Ta ut 15-30 minutter før servering.

Server med dekor av mørk sjokol
ade, evt med en mørk sjokoladesaus til. Da koker du opp litt fløte, lar koke inn et par-tre minutter før du har i sjokolade som smelter ned.

Kombinasjonen av mørk sjokolade og pastis er fantastisk!

9 kommentarer:

Josefine sa...

Heisan..

Dette så veeeldig godt ut!

Ønsker deg en fin dag i morgen:))

Klem fra meg

josimo sa...

Dette så delikat og lekkert ut!!

Flohbock sa...

mhmm grat Idea....

May-Bente sa...

Mmmm....dette så virkelig deilig ut!!

Klem:))

Sanna sa...

Oj vad det låter gott! Blir perfekt som efterrätt idag!

Kjersti til hverdags sa...

Den så helt fantastisk god ut, pen var den også!

Synnøve. sa...

Men så gott.
Den desserten var dessuten vakker.
Må nesten pröve å lage den.
Takker for oppskriften.

Bente sa...

Dette var jo et supert tips, og skal definitivt prøves ut en gang :)
Håper du har en fin kveld, hilsen Bente.

pepperkverna sa...

Tusen takk til dere alle for at dere legger igjen inspirerende ord. Og ha en fin kveld, alle sammen! Hege

Blog Widget by LinkWithin