Blogglisten

torsdag 21. januar 2010

Middag og middagsrester

B. på 10 og jeg har tilbrakt noen dager på sykehus. Og fått visshet for at det ihvertfall ikke er maten der som gjør deg frisk.....

I går var vi endelig hjemme igjen. Og kunne lage mat. Nyte luksusen av å spise hjemmelaget mat. Oh, hvor det smakte.



Selv om matlysten ikke var den helt store, koste B. seg med "Pot au feu". En fransk kjøttgryte med kokt kjøtt og grønnsaker.Som minner mye om "Fersk suppe". Med litt andre smaker. Og kjøtt som brunes før det kokes. Og så hadde jeg en romslig skje hermetisert grønn pepper i. Det ga god smak.

Bibringe ble kjøpt inn på veien hjem, purre, persillerot og gulrot likeså. Og kjøttet fikk koke seg riktig mørt og trekke smakene fra masse snadder.

Kjøttet ble servert med grønnsaker og kokte poteter. Tid til bilde ble det ikke, vi kastet oss over maten i full fart.


Men restene ble til et lite kveldsmåltid. Som smakte herlig!

Vil du prøve min SIKRINGSKOST FOR HJEMVENDTE PASIENTER, trenger du:

Bibringe
Løk m/
Nellikspiker
Gulrot i skiver
Noen fedd hvitløk
Purre, 1 stor bit
1 ss hermetisert grønn pepper
Laurbærblad
Salt, pepper
olje
vann

Til servering:
Persillerot
Gulerot
Purre

Kokte poteter

Salte og pepre kjøttet og brun det lett i olje i en kjele. Hell på vann til det dekker. Kok opp noen minutter og skum av. Ha i hvitløk, gulerot og purre og grønnpepper. Stikk nellikspikeren i løken og ha i vannet. Kanskje litt mer salt? Kok/trekk til kjøttet er mørt og vel så det. Det tar 2-3 timer og passer seg selv.

Ta opp kjøttet og sil av kraften. Ha kjøtt og kraft tilbake i kjelen og ha i grønnsaker i passe biter etter smak. Kok til grønnsakene er klare. Server med kokte poteter og bruk kraften som saus.


PRIKKEN OVER I`EN

Og så restematen da:

Rør sammen:


Noen skjeer Hellman majones
1 ss Dijonsennep
Kapers
Hakket cornichons
(fransk sylteagurk)
Salt og hvit pepper

Legg skiver av kjøttet sammen med skiver
av kalde kokte poteter. Kjøtt og poteter er avkjølt til romtemperatur. Server gjerne på en skive av lyst surdeigsbrød eller godt landbrød.

Topp med majones, ruccola og blomsterkapers.

Kveldlskosen serveres med et glass duggende
frisk øl.

12 kommentarer:

Bravo sa...

Det hørtes nydelig ut!

Kommer hele tiden tilbake til bloggen din og får vann i munnen, hihi, hvem trenger vel kokebok når man har pepperkvernas blogg, liksom?
Og i den forbindelse tenkte jeg å spørre om jeg kan linke til deg i bloggrollen min. (Jeg syns man bør spørre om slikt, nemlig)

pepperkverna sa...

Hei Bravo,
Og takkfor hyggelig hilsen. Og selvfølgelig kan du linke, veldig hyggelig!
Hege

Bravo sa...

Så fint, da ligger du der nå.
Fin torsdagskveld til deg!
:)

Unknown sa...

That looks very tasty!I think that has very good taste!

Minmill sa...

Det så godt ut. Jeg har absolutt potensiale til at jeg fornyer meg i matveien her hjemme. Dette skal jeg også klare å lage. Takk for herlig matinspirasjon. Det er deilig av og til å lese om noe annet enn interiør. Klem Minmill

Minmill sa...

Jeg laget en ny blogg roll på bloggen min som heter Mat Blogger, der ligger du nå....

pepperkverna sa...

Så fint da, Bravo§

DEar Flohbock, you are absolutely so right! This kind of food is full av taste!

TIL MInmill, tusen takk for hyggelige ord og link! Hege

Leila sa...

Først så vil jeg si: stakkars den syke, håper det ordner seg, deretter at B. er veldig heldig som har en mor som kan lage så sunn og god mat, og at det er godt å tenke på at det vokser opp noen også i vår tid som får presentert en matverden hvor pizza og taco ikke blir det ypperste man kan kose seg med...;-)
...ikke minst hvilket grunnlag det gir for helsen, i vokseårene til et barn:-)

Torunn sa...

Hei på deg Hege!
Nå er det jammen lenge siden jeg har lagt igjen en hilsen her hos deg. Som vanlig løper tennene i vann etter et besøk her :-)
Må si meg enig med Bravo: Jeg har esten sluttet å lese kokebøker etter at jeg "møtte" deg ;-)

Fristende og lekkert blir det, hva enn du lager!

ha en deilig lørdagskveld.

Klem Torunn

marits provence sa...

Spennende å lese om din variant av "pot au feu". Den ga meg inspirasjon til å prøve nye smaker. Skal lage en stor gryte imorgen. Håper din kjære sønn kan vokse av seg sine plager. Sikker godt å komme hjem igjen etter noen dager på sykehus. Kos dere!
Klem fra Marit

Salatbolla sa...

Ah det så herlig frisk og godt ut! dette må du jo bli frisk av! :)

klem salatbolla

pepperkverna sa...

Til Leila, Takk for omtanke og hyggelige ord. Er så enig,så enig. GOde matvaner tidlig i livet er viktig. B. er veldig glad i gryter med kjøtt som har kokt/stekt lenge. KJøttet blir jo så mørt og smakfullt. MEn har liker pizza og....italiensk og hjemmelaget!

Torunn, hyggelig med besøk og hilsen. Det er ikke så ofte jeg legger igjen hilsener heller, det er noe med tiden......Har dere begynnt planlegging av Provencetur?

Hei Marit, blir alltid glad for livstegn fra sør! Håper det smakte. Jeg syntes grønnepepperen ga en fin smak til kraften. Takk for gode ønsker ang. B.
Snart pakkes kofferten for vinterferie i Cucuron! Gjett om vi gleder oss!

Hei Siri Malene, Ja det gjorde underverker om ikke med helsa så med humøret!

Hege

Blog Widget by LinkWithin