Basert på eksotiske frukter, med lekre farger og varme fra chili er dette en liten rett til å bli varm og glad av i kalde vintertider. Noen kvelder velger vi små tapasretter i stedet for middag. I går var det slik. Godt brød, litt god skinke, et par små scampismaker, noen grønne oliven og litt ost. Og vi fikk et herlig kveldsmåltid.
Denne er og en fin rett til gjester, den kan gjøres helt klar på forhånd og legges i små glass ved servering.
FARGERIK SCAMPI
Du trenger:
Du trenger:
Scampi
Salt
og litt olje
(og gjerne noen dråper sitronolje)
En godt moden mango
Evt. en papaya
Rødløk
Fersk rød chili
Lime
Fjern skall fra scampiene, men la haleskallet sitte på.
Salt scampiene, drypp over litt olje og evt. noen dråper sitronolje.
Skjær mango og evt. papaya i små terninger. Finhakk rødløk. Og finhakk litt til. Fjern frø fra chilien og kutt den i tynne, tynne strimler/terninger. Smak deg frem til blandingsforholdet du liker. Jeg har ikke så mye løk i, kanskje en liten halv til en mango.
Bland sammen og press over limesaft. Sett i kjøleskap til du skal servere det.
Stek scampiene, gjerne i grillpanne. Avkjøl.
Ha salsaen i små glass eller skåler, topp med et par scampi og en bit lime.
9 kommentarer:
mhmm yummy! very tasty!
Jepp!!
Dette fristet.!!
skal ha ferske sjøkreps til helgen,"låner"dette tilbehøret
Vann i munnen!
Scampi er vel noe av det beste jeg kan få!
Åh sån läcker tapasrätt! Den skulle jag vilja äta ngn kväll, mycket snart!! Mari.
Thanks for stopping at my recipe blog. These look good!
SV: takk!
dette så og hørtes herlig ut! :))
wow - for en flott blogg du har. så flink du er til å finne på og å lage god mat. nå ble jeg skikkelig sulten og veldig inspirert. hm. hverdagsmaten med to små i hus blir ikke allverden spennende kan du si! :) her må jeg på besøk igjen, skjønner jeg! :) kanskje du vil ha sitatutfordringen min i dag? hadde jeg visst om deg før hadde du stått på lista! :)
Hei Pepperkverna! Det er ikke ofte jeg kommenterer her, men du verden så impnert jeg blir av det du disker opp.... Jeg har linka deg på en award jeg har fått- de har du sikkert fått mange av før. Du gjør som du vil med den!
Thank you Flohbock!
Hei josimo, morsomt med litt vri på tilbehøret synes jeg. Det søte/sterke passer godt til skalldyr med sin litt salte smak.
Moan, ja scampi kan man alltid finne på noe med....
Hei NOrdinggården, håper den smaker!
Hi Mari, thanks for your comment.
Ragnhild, takk for det.
Tusen takk Åpent hus. Ja småbarn kan være en utfordring for menyen....takk for hyggelig hilsen og utfordring, Jeg får tygge lit på det med sitat...
TIL Akeleiedamne, takk for hyggelig kommentar, og tusen takk for award!
Hege
Legg inn en kommentar