Og ikke bare fårikål. det ferske lammekjøttet gir et utall av muligheter, fransk lammegryte med basilikum og hvitløk gledet ganen i følge med en god rødvin. Indrefilet med urtesmør og rotgrønnsaker, sprøstekte små lammekoteletter med spansk vri. Årets lam har satt oss i internasjonal stemning. Som gårsdagens smaksbombe:
INDISKE LAMMEFRIKADELLER,
en enkel lammerett med smak av fjerne strøk.
Til 4 personer.
500 g lammekjøttdeig
2 egg
2 ss maisenna
1 stor løk
2 fedd hvit-løk
2 cm frisk ingefær
1 rød chilipepper, fersk
2 ts malt koriander
1 ts spisskummen
Salt og pepper
Smør til steking.
Saus:
½ l Yoghurt naturell
Skrell løk, hvitløk og ingefær. Del chili på langs og fjern frøene. Hakk det hele meget fint. Rør kjøttet med egg, maisenna, og bland inn løk og krydder. La det stå kaldt en ½ times tid.
Form kjøttet til små boller på størrelse med valnøtter og stek i smør. Server rykende varme i kald yoghurt. Dryss over finhakket frisk koriander, og server med Nan-brød, chutney og grønn salat til.
en enkel lammerett med smak av fjerne strøk.
Til 4 personer.
500 g lammekjøttdeig
2 egg
2 ss maisenna
1 stor løk
2 fedd hvit-løk
2 cm frisk ingefær
1 rød chilipepper, fersk
2 ts malt koriander
1 ts spisskummen
Salt og pepper
Smør til steking.
Saus:
½ l Yoghurt naturell
Skrell løk, hvitløk og ingefær. Del chili på langs og fjern frøene. Hakk det hele meget fint. Rør kjøttet med egg, maisenna, og bland inn løk og krydder. La det stå kaldt en ½ times tid.
Form kjøttet til små boller på størrelse med valnøtter og stek i smør. Server rykende varme i kald yoghurt. Dryss over finhakket frisk koriander, og server med Nan-brød, chutney og grønn salat til.
2 kommentarer:
Jeg blir bare så sulten hver gang jeg titter innom bloggen din :-) Denne MÅ jeg bare få laget en gang, nam...
Hei Mariann, Håper ikke sulten tar helt overhånd......Lam er så godt! Hege
Legg inn en kommentar