Blogglisten

onsdag 23. september 2009

Bæ,bæ lille lam

Joda, lukten av fårikål har sivet liflig gjennom leiligheten. Lukten av ekte norsk vare. På bordet har det stått både øl og dram og duftende gryter. Og skapt glede hos både små og store.

Og ikke bare fårikål. det ferske lammekjøttet gir et utall av muligheter, fransk lammegryte med basilikum og hvitløk gledet ganen i følge med en god rødvin. Indrefilet med urtesmør og rotgrønnsaker, sprøstekte små lammekoteletter med spansk vri. Årets lam har satt oss i internasjonal stemning. Som gårsdagens smaksbombe:

INDISKE LAMMEFRIKADELLER,
en enkel lammerett med smak av fjerne strøk
.

Til 4 personer.

500 g lammekjøttdeig
2 egg
2 ss maisenna
1 stor løk
2 fedd hvit-løk
2 cm frisk ingefær
1 rød chilipepper, fersk
2 ts malt koriander
1 ts spisskummen
Salt og pepper
Smør til steking.

Saus:
½ l Yoghurt naturell

Skrell løk, hvitløk og ingefær. Del chili på langs og fjern frøene. Hakk det hele meget fint. Rør kjøttet med egg, maisenna, og bland inn løk og krydder. La det stå kaldt en ½ times tid.

Form kjøttet til små boller på størrelse med valnøtter og stek i smør. Server rykende varme i kald yoghurt. Dryss over finhakket frisk koriander, og server med Nan-brød, chutney og grønn salat til.

2 kommentarer:

Mariann sa...

Jeg blir bare så sulten hver gang jeg titter innom bloggen din :-) Denne MÅ jeg bare få laget en gang, nam...

pepperkverna sa...

Hei Mariann, Håper ikke sulten tar helt overhånd......Lam er så godt! Hege

Blog Widget by LinkWithin