Mormors søndagsmiddag uten dessert var utenkelig. Og det var som regel pudding av skikkelig hjemmelaget klasse. Dronningpudding, sitronpudding, søndagspudding, rabarbrapudding, charlottepudding, eller min favoritt, sjokoladedessert.
Ha puddingen på fat eller tallerken og dryss over kokosmasse. Server med sausen.
SJOKOLADEDESSERT FRA GAMLE DAGER
4 personer
2 ½ dl melk
1 1/4 dl fløte
25 g mørk sjokolade
2 ½ ss sukker
25 g maisenna
Saus
2 ½ dl melk
5 ss sukker
3 eggeplommer
1 cm frisk ingefær, finrevet
Kokosmasse til pynt
Grovhakk sjokoladen. Rør sammen sukker, melk, fløte og maisenna og kok opp, ha i sjokoladen og la smelte. Ha i form og avkjøl. Jeg bruker gjerne lave porsjonsformer.
Kok opp melk og sukker til sausen, ha i den finrevne ingefæren og la trekk noen minutter. Visp sammen eggeplommene og hell melkeblandingen over, mens du visper. Ha tilbake i kjelen og varm opp til det tykner. Det må ikke koke. Avkjøl.
4 personer
2 ½ dl melk
1 1/4 dl fløte
25 g mørk sjokolade
2 ½ ss sukker
25 g maisenna
Saus
2 ½ dl melk
5 ss sukker
3 eggeplommer
1 cm frisk ingefær, finrevet
Kokosmasse til pynt
Grovhakk sjokoladen. Rør sammen sukker, melk, fløte og maisenna og kok opp, ha i sjokoladen og la smelte. Ha i form og avkjøl. Jeg bruker gjerne lave porsjonsformer.
Kok opp melk og sukker til sausen, ha i den finrevne ingefæren og la trekk noen minutter. Visp sammen eggeplommene og hell melkeblandingen over, mens du visper. Ha tilbake i kjelen og varm opp til det tykner. Det må ikke koke. Avkjøl.
Ha puddingen på fat eller tallerken og dryss over kokosmasse. Server med sausen.
7 kommentarer:
Mmm, dette såg skikkeleg godt ut:0)
Nammmmm.... dette såg berre himmelsk ut. Du er så flink med mat og legger ut oppskrifter til os andre:0)) Tusen takk. Prøvd fleire eg.
Nyt kvelden
Smil til deg
Til Line og Lill, tusen takk for hyggelige kommentarer. Hege
Mmmm, her var det mye godt. Og min mormor hadde samme service. *mimre*
Nam!
Takk for koselig kommentar i fotobloggen min:)
Og nå har jeg sittet og lest litt nedover din blogg. Måtte nesten le av Bølgen & Moi-innlegget. De ga opp veldig fort her i byen.
Jeg har en mann som reiser mye og har spist på mange såkalte gourmetrestauranter rundt omkring(bl.annet Bagatell)
Han sier bestandig at jeg lager mye bedre mat:) Et flott kompliment å få. Jeg lager nesten all maten fra bunnen av, og kutter ut mye salt. Mye god krydder en kan bruke i stedet:)
Kunne skrive mye om mat, men nå lakker dagen mot lekser her i huset. Sol og vår ute!
Ha en herlig dag:))
Tack för dina rader, vilken tur attt du skrev så jag fann dina härliga blogg med massor av god mat, klem VIOLA
Tack för titten in till mej, här var det mycket läckert att skåda, bra med lite inspiration till att pröva nåt nytt. Kramar Birgitta
Legg inn en kommentar