Som regel er helgene fullt besatt med planer og gjøremål for store og små. Reising hit eller dit, selskap og gjester, avtaler og treff. Selvfølgelig veldig hyggelig. Men noen ganger er det deilig å bare slappe av hjemme. Lese, se en god film, kanskje planlegge ferien.
Og nyte god mat og vin. I går ble det åpnet en flaske ekstra god hvitvin til forretten av friske kamskjell. Og flasken er fremdeles halvfull eller vel så det. Så i kveld blir det forrett av rester fra fredagens middag, slik at vi kan nyte de edle dråper.
Tartar er lettlaget og godt. Bytt gjerne ut vårløken med gressløk eller frisk basilikum.
LAKSETARTAR AV TO SLAG LAKS
Til 2 store og en liten.
100 g røkelaks
200 g fersk Salma Laksefilet
1-2 vårløk (Det var det som fantes i kjøleskapet.)
Sitronolje fra Olivier
(eller lag selv, litt presset sitron i en god olivenolje)
Salt og nykvernet hvit pepper
Tilbehør:
Fløte
Lodderogn
Sitron
Nykvernet hvit pepper
Kutt laksefilet og røkelaks i små terninger.
Vårløken snittes veldig fint. Bland alt og bind
sammen med sitronolje. Smak til med salt og pepper.
Fløten piskes til krem. Rør inn lodderogn,
smak til med nykvernet hvit pepper og litt presset sitron.
Legg opp tartaren og pynt med litt lodderognkrem.
Server med toast. Og velsmakende hvitvin.
2 kommentarer:
Nå begynner det i li så langt på dagen at formen har rettet seg :-).
Nam....laksetartar (selv om det er den feiteste burgreen i byn som duger best her i dag).
Min far har et gammeldag røykhus der han er oppvokst. Hver sommer røyker de laks med sagflis og einer, hvilket er fantastisk godt. Jeg bruke mye røkt laks til forrett og det smaker alltid godt!
Deilig for dere å ha en rolig helg. Bare tanken på å gå en sånn helg i møte er forlokkende. Sånn har vi det neste helg :-)
Fin søndag til deg.
Klme Torunn
Hei og takk for hilsen på bloggen min;)
Her inne hos deg blir man reint ut snopesyk;) Så masse fint å se og lese. Og kjekt at du deler oppskrifter;)
Legger deg til i arkivet mitt. Håper det err ok.!!
Ha en finfin start på en ny og ubrukt uke:) Hilsen Ingrid
Legg inn en kommentar