I bunnen på fruktfatet lå to epler som hadde sett sine bedre dager. Litt slappe, litt skrukkete. Og lite fristende. Slike blir som regel liggende til de blir kastet. Ganske så urettferdig. Og unødvendig.
For slike epler kan bli en knallgod dessert. Sammen med en eggplomme som var tilovers etter
søndagens sitronterte med marengslokk og litt mascarpone fra lørdagens tiramisu ble det en liten nytelse for to. Og jamen fant vi ikke en gjemglemt pepperkake fra jul. Som ble knust til krispu topping.
ET ABSOLUTT VELLYKKET RESTEMÅLTID
TIL MOR OG SØNN
2 epler
1 ss brunt sukker
1-2 ss vann
1/2 vaniljestang eller kanelstang
1 eggeplomme
1 ss sukker
En mascarponerest
1 gjenglemt pepperkake
Skrell og del eplene i biter. Kok med 1 ss brunt sukker, litt vann og 1/2 vaniljestang. Kok til grov mos, det kan gjerne være litt tyggemotstand. Avkjøl.
Pisk eggplomme og sukker skummende, rør inn mascarpone.
Ha eplemosen i et glass, legg på 1 romslig skje av mascarponekremen. Topp med knust pepperkake.
Sånn, nå har du fått ryddet kjøkkenskapene og en god dessert!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar