Blogglisten

tirsdag 31. august 2010

Et supperåd

Neida, her er det ikke snakk om offentlige oppnevnte utvalg, skjemavelde eller tull og tøys i byråkratiets irrganger. Dette er et skikkelig og ordentlig supperåd. For ekte suppeelskere.

Ettersommeren er tiden for gode grønnsaksretter. Ovnsbakte rotgrønnsaker, honningglaserte gulerøtter, sellerimos og fritert persille. Også grønnsakssupper da! Med chili og hvitløk og mengder av friske grønnsaker. Eller kanskje bare en.

Squash er en god allrounder i kjøkkenet. Og hagen. Enkel å dyrke, selv på en balkong i Oslo by er den voksevillig og snill. Med vakre, spiselige blomster. Og så kan den brukes til så mangt. Som denne enkle suppen, perfekt til en lunsj eller som en rask kveldsrett. Med timian og hvitløk som delikat smakstilsetning. Husk å toppe med revet parmesan og litt god olje.


SUPPE FRA SOMMERHAGEN
To store eller fire små porsjoner
2-4 squash avhengig av størrelse
2 fedd hvitløk
2 dl vann
1/2-1 dl fløte
Frisk timian
Revet fersk parmesan
Salt og nykvernet hvit pepper
Olivenolje
Del squashen i terninger. Knus og hakk hvitløken. Surr squah og hvitløk i litt olje 3-4 minutter uten at det tar farge. Tilsett litt raust med frisk timian. Ha i vann, salt og pepper og la koke 5-10 minutter.
Fjern timianen og miks blandingen med en stavmikser. Miks inn fløte, og varm opp. Smak til med salt og pepper og varm opp.
Server med litt frisk timian, noen dråper av god olivenolje og revet parmesan. Og gjerne en skive ferskt landbrød.

6 kommentarer:

Kjersti sa...

God idé med squash suppe! Bruker altfor lite squash. Føler suppe er litt undervurdert også, men det er jo uendelige muligheter. Denne skal testes! :-)

VersionMarianne sa...

Dette er et supperåd: http://e-stoff-fri.blogspot.com/2010/08/skuffa-over-byen-jeg-bor-i.html

swimzy sa...

Åhhh, denne supper høres nydelig ut, og jeg har nettopp fått 2 store squash fra ei venninne som har dyrket i hagen sin i sommer, denne suppen skal jeg aboslutt prøve ut denne uka :)

Lykkelita sa...

Jeg slet med å komme meg inn å kommentere hos deg, men det kan jo hende det var maskinen min som streiket...

Uansett, mmm, deilig suppe - takk for oppskriften, den skal jeg prøve.
Det er mange innlegg jeg skal kose meg med å titte på inne hos deg. Her var det masse godt siden sist jeg var "på besøk"!
Klem fra Elisabeth

Citronpiken sa...

Mmm, dette ser veldig godt ut! Jeg har også hatt suppe i dag av forskjellige rotfrukter med stekt pepperoni og parmesan over. Elsker høstsupper :)

pepperkverna sa...

Takk for kommentarer fra dere alle! Hege

Blog Widget by LinkWithin