Blogglisten

søndag 29. august 2010

Søndagsdessert fra Provence........og den fagre Maridal

En rask sopptur i Maridalen ga bonusutbytte i form av ville bringbær. Og junior var ikke sen om å legge inn dagens dessertbestilling. Han lengter tilbake til sommeren i Provence, og ønsket seg så inderlig en "smakfull lynvisitt" som han så vakkert kalte det.

Og det ble i form av "Nougat glacè", -fryst karamell-, en kjent og kjær spesialitet fra "vårt område". Desserten er av den søte sorten, så servert med frisk saus av bringbær ble det en perfekt kombinasjon.

Jeg laget en litt "lettere" utgave enn den tradisjonelle, ved å blande inn pisket krem. Det falt i smak hos oss alle.
NOUGAT GLACÈ À LA MARIDALEN
4-5 porsjoner

80 g sukker
80 g usaltede pistasie-
nøtter
litt vann
Tørkede jordbær i biter
3 dl fløte
2 egge-
hviter
100 g akasiehonning
Saus
Bringbær
Sukker
Litt sitron
Nøtter:
Smelt sukker og litt vann i en panne til det blir lysebrunt. Rør inn nøttene og la de bli dekket på alle kanter. Legg på et bakepapir og avkjøl. Knus lett.
Nougat:
Stivpisk fløten. Stivpisk eggehvitene. Kok opp honningen og hell sakte i eggehvitene mens du pisker hele tiden. Fortsett å piske til blandingen blir kald.
Rør den stivpiskede fløten inn i egghvitene, vær lett på labben! Legg de tørkede jordbærene og lett knuste pistasienøtter i bunnen av små former. Eventuelt kan du røre dette inn i blandingen- Jeg synes det blir mer delikat å bare ha det øverst når jeg serverer. Men smak og behag......
Sett formene i fryseren noen timer. Ta ut en stund før du serverer, slik at det blir halvtint.
Miks bringbær med sukker med en stavmikser, smak til med sitron.
Vend nougat glacèen ut av formene og server med bringbærsaus til. Pynt med bringbær.

1 kommentar:

Har en drøm... sa...

Heihei:))
Huffer du på høsten? Det er jo en deilig tid:) Jeg elsker høsten, de fine fargene, den deilige luften og gode lukten:)

Herlige og fristende bilder hos deg ♥

Klem Line

Blog Widget by LinkWithin