Jeg har en hemmelighet. Av den mørke sorten. Nåja, for de som kjenner meg er ikke hemmeligheten så hemmelig. Faktisk er den kjent av ganske mange.
Kanskje du vet det du og?
At jeg elsker sjokolade. Av den mørke sorten. I desserter, i kaker. Men aller helst spiser jeg den "au nature" Rett fra plata. Og den skal være av ypperste kvalitet.
Innimellom liker jeg å kombinere med andre smaker. Som jordbær. Bringbær. Eller kanel og nellik. For ikke å snakke om ingefær. De fleste har fått med seg at chili er fantastisk følge til sjokolade. Og at litt havsalt kan løfte sjokosmaken til nye høyder.
Men har du prøvd ost? Ja, ost!
Parmesan og mørk sjokolade kan så absolutt inngå et vellykket partnerskap.
Denne "oppskriften" har fulgt meg i mange år, og fra tid til annen tvinger den seg frem. Og det blir Parmesansjokolade på bordet.
Vil du prøve trenger du mørk sjokolade av god kvalitet. Her holder det ikke med Dronningsjokolade, her må det minst 70 % til. Noen sverger til Valrhona, selv foretrekker jeg Lindt. Den har en enda skarpere og renere sjokoladesmak synes jeg. Men smak og behag og alt det der......Freia går sikkert og an.
MØRK SMAKSOPPLEVELSE
100 g sjokolade med 70 % kakao
25 g god parmesan
Litt fleur de sel, eller maldonesalt
Kvernet pepper
Riv og stek parmesan på bakepapir, 15 minutter på 150 grader. Avkjøl.
Smelt sjokoladen over vannbad. Knus parmesanen og rør inn sammen med salt og pepper.
Ha sjokoladeblandingen på plastfoliekledd plate, legg plast over og kjevle den tynn. Avkjøl, trekk av plasten og brekk i biter. Eller kutt opp platen i pene biter med pizzakutter. Dette må gjøres før sjokoladen blir for stiv.
REINSDYRSTEK MED RØDVINSAUS, SELLERIROTPURE OG HONNINGSTEKTE PÆRER
for 3 dager siden
10 kommentarer:
Oj.. her var det mange spennende varianter..mmm sjokolade og chilli hørtes nydelig ut :)
Hei og tusen takk for koselig hilsen på bloggen min :)
Her hos deg ble jeg sittende og lese, enda jeg ikke har tid ;) Her var utrolig mye fristende!
Og de morsomme navnene rettene dine har gjorde dem (om mulig) enda mer fristende!
Her må jeg følge med, skjønner jeg. Jeg øver meg nemlig på å lage bedre og mer hjemmelaget mat ;)
ha en fin kveld.
Kristine
må bare ta med at mørksjokolade med havsalt og SESAMFRØ er også helt NYDELIG :)super blogg :)
Nei, jeg tror ikke jeg har sett dette innlegget....
Men når jeg tenker meg om så har jeg både Valrhona, parmesan og maldon...
Tror jeg lister meg stille ut mens jeg prøver å vri hjernen over på morgendagens matpakker istedet :-)
hei:)
Dette var akkurat det eg trengte!
Å få din mat blogg servert rett i fanget:)
Blei kjempe inspirert og ikkje minst SULTEN av alle de gode rettene.
Så eg hang meg på Følgerene dine eg:)
og du, det er sant det at et kjøkken trenger masse varme og heimekos. Da smaker alt mykje bedre også:)
ha en fin kveld:)
Hm. Jeg har aldri spist sjokoladen annet enn som ... sjokolade. knekt rett i fra papiret. Men jeg må innrømme at jeg ble nyskjerrig... Bortsett fra at parmesan og mørk sjokolade hørtes litt.. eh, motstridende (?) ut. Men, skal prøve dette!!
resonnement: en fruktdreven og lett søtlig amarone er utrolig godt til mørk sjokolade. god rødvin og parmesan går sammen som to gamle venner. ergo: parmesansjokolade med et glass amarone må jo være helt fantastisk!? skal definitivt prøves!
Herlig herlig! :-))
Ha en flott dag!
Hei Tanja, Ja sjokolade og chili er en herlig kombonasjon. Prøv denne : http://pepperkverna.blogspot.com/2009/08/en-het-aften.html
Kristine, så hyggelig å få deg på besøk. Håper du finner noe som smaker.
Til Anonym. SJokolade og sesamfrø og salt. Hm. Interessant. Det må jeg da prøve. Rister du sesamfrøene?
Ugla, håper matpakkene ble bra!
Hei Bare bea, takk for de hyggelige ordene!
Arya, det er faktiske en morsom kombinasjon. Ikke sånn hver dag, men en gang i blant!
Hei Werner, det resonnementet ditt hørtes interessant ut! Tror jammen jeg må prøve gitt......
Til Husmora, en stor takk!
Og en god dag tli dere alle
Hege
Litt skeptisk til sjokolade og parmesan, det må jeg si. Men sjokolade er i allefall godt. ;-)
Legg inn en kommentar