Denne uken har de saftige bærene vært på dessertmenyen. I flere varianter. Den helt enkle med vaniljesaus. Som saftige muffins. Og som her, små lekre paier.
Paibunnen ble laget i en variant med havregryn. Og uten egg, siden en eggeallergiker skulle få smake. Vil du heller ha en vanlig søt paideg, passer det like godt. Jeg bruker ofte en blanding av fløte og mascarpone til kremfyll, det gir en rundere, smidigere smak. Men kun fløte går og bra.
1 stor eller 6 små:
2 dl havregryn
1 dl mel
2 ss brunt sukker
125 g smør
2 ss vann
Fyll:
2 dl fløte
2 gode ss mascarpone
2-3 ss sukker
frø av 1 vaniljestang
Bjørnbær, friske eller tinte frosne
Bland mel, havregryn og sukker. Smuldre inn smør og bind deigen sammen med en skje vann eller to. La hvile et kvarteres tid kjøleskap. Kjelve eller trykk ut i terteform. Stek på 220 grader i 15 minutter. Avkjøl.
Pisk fløte og mascarpone passe stivt med sukker og vaniljefrøene. Visp bærene lett inn. Spar noen hele til pynt.
Fyll terteskallet med fløte/bærblandingen. Pynt med hele bær.
9 kommentarer:
Så lekre! Og paiskall med havregryn høres utrolig godt ut. Tror nesten jeg må prøve meg på det. Takk for tipset.
Hei og takk for besøket! Så bra du la igjen en hilsen, så jeg kunne finne veien til din flotte blogg. Blir sulten! Jeg legger deg til hos meg så jeg finner veien tilbake. :)
åjjjj...dette er mam!!!
Klem:))
Dette så jo nydelig ut! Riktig god helg:)
Å fy søren, så godt! Tusen takk for oppskrift! Den skal så avgjort prøves ut! :)
Joda - H&M har begynt med home-collections. Masse lekkert, for en hver smak! :)
Ha en super dag og en super helg! :)
Åh, det så deilig ut! Bjørnebær er bare helt knæsj.....
Oj så läckert, björnbärspajer i kakform, så gott det ser ut och vilka inbjudande foton!
Jag har räk och morotsoppa i min blogg i dag!
Trevlig helg! Mari.
Takk for hilsen! Så herlig blogg! OG for et lekkert innlegg! Bjørnebærene kommer liksom ut av bildet og inn til meg. Fantastisk fint tatt mot den hvite bakgrunnen. :)
Takk tli alle for hyggelige ord. Hege
Legg inn en kommentar