Da skal det ikke hverdagskost på bordet, men festmat av edleste sort. Med råvarer som ikke inngår i den daglige husholdning ble middagen nennsomt snekret sammen.
Og siden dette var et samarbeidsprosjekt mellom mor og B. på ni, fikk B. bestemme desserten. En unik sammensetning av råvarer en må være skikkelig søtmons for å bifalle. Den skal nok bli behørig bloggført ved en senere anledning.
Men først forretten. En rå opplevelse.
KALVECARPACCIO MED TRØFFELKREM
Kalvefilet
Ruccola
Salt og pepper
Parmesan
1 dl fløte
Sort trøffel på glass
Trøffelolje
Sitron
Olivenolje
Legg kalvefileten i fryseren en times tid, da blir den lettere å skjære i tynne skiver. Skjær fileten i tynne skiver. Vil du ha de supertynne, legger du skivene mellom to plastfolieark og kjevler kjøttet tynt.
Pisk fløten til krem, ikke for stiv. Hakk trøffel i små biter og bland inn i kremen. Ønsker du mer trøffelsmak ha i noen dråper trøffelolje, du får en flott olje av hvit trøffel hos Olivier& co Smak til med nykvernet hvit pepper og evt. litt salt.
Legg kjøttskivene pent på tallerken. Ha på en romslig skje trøffelkrem, topp med ruccola vendt i olivenolje. Høvle over flak av parmesan. En omgang med pepperkverna. Server med sitronbåter og olivenolje ved siden av.
7 kommentarer:
nam nam....
som alltid disker du opp med flotte retter.
Me like :o)
Klem fra Bea
Det så nydelig ut! Skulle gjerne fått en smak i kveld :)
Tli Beas verden, takk for det du, og ja carpaccio er jo så godt!
Tli Heidi, Det smakte og kalvekjøtt kan anbefales til dette! Hege
Hei hege. Takk for kommentaren. Nesten litt vittig. jeg hadde akkurat kommet over din blogg tidligere på dagen, la deg til mine favoritter, og så plutselig var du der...:). Kjempe fin blogg du har!!
Fine bilder!!
Du har mat - jeg har vin :)
http://halvtomtglass.blogspot.com/
LizM
Takk for hyggelig melding, og ja takk link gjerne. Jeg har ikke helt funnet ut av ping og søkbarhet :)
Liz
hmmm.. nammis :)
Her var det mye fint og godt . og DU berre kom å lag mat på nykjøøenet du ;)
Men vi mangla litt enda før vi tar det heilt i bruk, men etter 3 mnd, med papp og pølse - ja da va det godt å finne fram noe annet
legger deg til på blogg lista mi eg - vis du syns det er greit
Smil fra monika
Legg inn en kommentar