Søndag bar det til skogs med hele familien. Vel utrustet for en lang ekspedisjon i villmarken. Med husets 9-årige utstyrsfrik som villmarksekspert. Hver gang vi er i Frankrike må vi legge turen innom yndlingsbutikken til B. "Nature et devouvertes", et eldorado for eventyrlystne ekspedisjonsmedlemmer. Her finnes alt du ikke kommer til å trenge på store og små utflukter. Her kan en guttesjel med utferdstrang virkelig drømme seg bort. Og øverst på ønskelisten står walkie-talkie sett. En absolutt nødvendighet på slike farlige ekspedisjoner......
Vi ankom den fagre Maridal utpå formiddagen, vel utrustet med sammenleggbart altiett bestikksett, solcelledrevet myggjager, microfiberklut festet med sjakel i beltet, sammenleggbare turkopper til hele familien, kompass samt fløyte med ekstra skarp lyd om et av ekspedisjonens medlemmer skulle gå seg bort. Og lommelykt med hånd-drevet dynamo skulle sikre lys dersom vi uforutsett måtte overnatte i villmarken.Ekspedisjonslederen var og utstyrt med et anseelig antall kniver dinglende i beltet. Og en Swiss Army lommekniv med alt fra neglefil til vinåpner. Ekspedisjonens menige medlemmer tråkket etter med nistesekk. Og soppkniv og kurv. Som ble fyllt til randen. Og sikret råvarer til kveldsskos.

Så herved lyder oppfordringen til alle med utferdstrang: Ut, ut i den frie natur! Utstyr dere for store ekspedisjoner. For farefull ferd mellom tyttebærlyng og grantrær. Skogen er full av lekker sopp. Som kan bli til mange gode måltider.
SOPPLASAGNE
Til 6 personer trenger du følgende: 
16 lasagneplater, gjerne grønne
SOPPSAUS:
1 liter blandet sopp
1 løk
2 ss smør
3 ss mel
2 dl melk
2 dl creme fraiche
Salt
Soyasaus
OSTESAUS:
8 dl melk
8 ss mel
1 pk frossen spinat som må være tint
3 1/2 dl ost med smak
Salt
Muskatnøtt
Revet ost til gratinering.
Jeg pleier å forkoke lasagneplatene to-tre minutter i saltet vann. Ta noen av gangen ellers klistrer de seg lett sammen.
Soppsaus
Soppen deles i biter. Løken finhakkes. Fres sopp og løk i smør til væsken har fordampet. Vend inn mel, og spe med melk og creme fraiche. Kok opp og la trekke 10 minutter. Smak til med salt og soyasaus.
Ostesaus.
Lag hvit saus ved å vispe melet i litt av melken, og kok opp resten av melken. Rør inn meljevning og kok opp. La koke to-tre minutter. Klem vannet av den tinte spinaten og ha den i sausen. Bland inn ost. Smak til med muskat og salt.
Montering:
Ha først et tynt lag ostesaus i bunnen av et smurt ildfast fat. Legg så lagvis lasagneplater, soppsaus og ostesaus. Avslutt med ostesaus. Dryss over litt revet ost og stek på 225 grader i ca 30 minutter. Server med salat og godt brød til. Og kanskje en god rødvin......?