Men nå har vinteren varslet sin ankomst. Frossen mark og glatte veier. Kalde, røde barnekinn på vei til skole. Og vi tar med pleddet og kaffekoppen og rusler inn.

Til gryter og fat. Og mens vi som elsker sommeren venter på varmere tider legger vi ut på en reise. En kulinarisk reise på kjøkkenet. Husets familieråd har bestemt at vi skal prøve å nå så mange land som mulig i løpet av vinteren. Første stopp på reisen er Hellas. Og da blir det gresk aften.
MOUSSAKA PÅ VÅR MANÈR..... HELT GRESK
Til 4

3-4 auberginer
1 stor løk
3 fedd fersk hvitløk
500 g karbonadedeig av lam
500 g tomater,
eller en boks grovhakkede tomater
Noen vister av frisk timian
2 Laurbærblad
Fersk revet muskatnøtt
Salt og pepper
Olje
Bechamelsaus av:
Melk, smør og mel
100 g revet parmesan
Nykvernet hvit pepper
100-150 g fetaost
Skjær auberginene i skiver, pensle de med olje og sett i ovn på 200 grader. Følg med og snu når de begynner å bli lett gyldne. Beregn ca 10 minutter på hver side.
Hakk løk og stek i gryte til lett gylden, Ha i lammekarbonaden og stek. Ha i hvitløken og la surre med. Hvis du bruker friske tomater, skolder du disse, fjerner frøene og hakk kjøttet. Ha tomatene i gryta, ha i timian, laurbær, riv over muskat etter smak. La blandingen koke en 15 minutters tid. Smak til med salt og nykvernet pepper. Fjern laurbær og timianvister.
Lag en tykk (meget tykk) hvit saus. Rør inn halvparten av parmesanen.
Siden jeg liker å servere ting i mindre format, laget jeg dette i porsjonsformer, ringer av stål, men den kan da sagtens lages i en ildfast form og. Bruker du porsjonsfomer er det lurt å legge en bit bakepapir under hver, det gjør det lettere å løfte formene ut.
Smør ringene med olje. Legg først et lag med auberginer, så et lag med kjøttsaus, deretter smuldrer du over fetaost, så et nytt lag abuberginer osv. Helt på toppen legger du et lag med bechamelsaus og helt på toppen strør du resten av parmesanen, og så risler du over litt olivenolje.
Stek i ovn på 200 grader ca 30 minutter. Server rykende varm med blandet grønn salat til.