Når innbydelsen til lansering kom, sto begeistringen i taket. Mors små innsigelser om at det nok ikke gjaldt han ble overhodet ikke tatt alvorlig. Klart han skulle på lansering. Han er jo en stor fan! Skulle bare mangle.........
Etter lang tids forhandlinger (les: mye mas.....) ga morshjerte etter. En velvillig lærer bevilget en time fri, mor og sønn avtalte å møtes hos United Bakeries på Karl Johan, og med ett var verden rosenrød og søt.
Vi kom, vi så, vi smakte. Med bok under armen gikk kakekokken lykkelig tilbake til skolen.
Når mor kom hjem sivet herlige dufter fra kjøkkenet. Kakekoken var i full sving, cupcakes var bakt, inspirert av Hummingbird. Oppskriften er sånn cirka hentet fra boken og modifisert etter kokkens humør.
15 cupcakes
80 g smør
250 g sukker
220 g mel
2 ss kakao
1 ts bakepulver
1 knivsodd salt
2, 5 melk
2 egg
Glasur
400 g melis
100 g kakao
150 usaltet mykt smør
1/2 dl melk
Bland smør, sukker, mel, bakepulver og salt og kakao. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Pisk egg og melk sammen og bland inn. Kjør sammen til blandingen til det blir en glatt røre.
Fordel røren i muffinsformer. Fyll bare trekvart. Stek på 190 grader i 15-18 minutter. Avkjøl.
Til toppingen kjører du melis, kakao og smør i kjøkkenmaskin, spe med melk til passende konsistens. Legg på et raust lag glasur.
2 kommentarer:
Herlig!!
Det må jo ha vært litt av en opplevelse for ett fan som han !!
Klem Ingvild
..titter stadig innom i påvente av litt provence stemning og spennende oppskrifter...
Legg inn en kommentar