Blogglisten

mandag 12. mars 2012

Og alt var såre vel.......

Pepperkverna har tjuvsmakt på våren. I slutten av februar fikk vi nok av grå dager, møkkete bygater og snø som ikke helt ville gi tapt. Trillekofferten ble pakket og hele familien la ut på tur.
Første stopp var Paris. Hvor mor fikk snust litt på vårmotens glade farger. Far kjøpt ny hatt hos sin yndlingshattemaker.Vi fikk en kaffe og litt av markens grøde i yndlingsgaten ”Rue Montorgueil”. Junior en tur innom museet i Invalidedomen. Paris viste seg fra sin beste side. Solen tittet frem, maten var god og vinen passe
temperert.
Vi spiste nydelig kalvekjøtt på rustikke ”Auberge St. Roch”, fantastisk perlehøne på ”La Robe et le Palais” og grillede kamskjell med trøffelpotet på legendariske ”La coupole”. Til tross for mange Parisbesøk hadde B. på 12 til gode å besøke Paris`svar på Theatercafèen, Men nå er det unnagjort.

Med magen full og bankkontoen faretruende nær nullpunktet, satte vi oss på lyntoget til syd. Vel fremme i Cucuron hilste solen, naboene, slakteren, kafèverten og alle landsbyens katter oss varmt velkommen.


En uke med sol fra skyfri himmel, tyve grader og vel så det i skyggen, blomstrende mandeltrær og velduftende mimosa gjorde underverker med vintertrette nordboere.

Rusletur i vinmarkene, handletur på markedet, frokostkaffe i solen og lange avslappende lunsjer under blå himmel gjorde uken perfekt.Og på toppen av alt: Flisleggeren som vi har ventet på siden i fjor påske dukket opp. Og hadde med seg både rørlegger og elektriker. Vi fikk nytt bad og en flaske av olivenolje fra flisleggerens egen avling. Tilbake i Oslo forlenger vi feriefølelsen med eksotisk start på uken. I dag blir desserten:

EKSOTISK SUPPE TIL SLUTT
Til 4

1 spisemoden mango
1 lime

3-4 blodappelsiner
1 dl sukker
2 dl vann

Press saften av appelsinene. Kok og avkjøl sukkerlaken. Bland og sett kaldt.

Miks mangokjøtt i hurtigmikser, bland inn saften fra en lime. Spe med litt av blodappelsinlaken til passende konsistens. Juster evt. med sukkerlake/sitron.

Lag sorbet av resten av blodappelsinlaken.

Suppen kan lages ferdig på forhånd og oppbevares kjølig. Server suppen med en kule blodappelsinsorbet.

8 kommentarer:

Unknown sa...

Vakre bilder og høres ut som en vidunderlig tur. :-)

pepperkverna sa...

Hei Snakkemunn, kan absolutt anbefale en slik tur......tar den gjerne i reprise.....Hege

tonemor sa...

Velkommen tilbake! Høres fantastisk ut å oppleve vår og sommer på forskudd på den måten. Fine ord og bilder gir reiselyst, uten tvil

pepperkverna sa...

Tusen takk for det Tonemor. Turen ga uten tvil sårt tiltrengt påfyll. Hege

tonemor sa...

Rue Montorgueil, hva er det den gaten har å by på mon tro?

pepperkverna sa...

Hei igjen Tonemor. Rue MOntorgeuil er en liten gatestump rett ved LEs Halles. Der er det mange små matbutikker med herlige råvarer. PAris har flere slike "matgater", for oss er Rue Montorgueil og områdene rundt hvor du og finner "kjøkkenutstyr for proffe", et sted vi må innom når vi er i PAris. Og så har bakeren der etter sigende verdens beste sjokoladeeclairs.......og det er det en i familien som setter stor pris på.
Hege

n o r d i n g å r d e n sa...

Mmm vilka otroliga bilder, särskilt den med kronärtskockorna och rädisorna och den exotiska soppan lät värd att pröva!!! Mari.

pepperkverna sa...

Til Nordingården, ja det er et herlig syn å gå vårtur på markedet i Provence.....I husveggen blomstret mandeltreet og vi fikk ferske asparges på markedet....med en kald hvitvin fra Val Joanis, hvor du ville elsket hagen (http://www.val-joanis.com/fr/jardins.html)! Lykke!
Hege

Blog Widget by LinkWithin