Mens vi sakte spiste vår lille salat. Med lun chevre og en liten smak av honning på toppen. Helt enkelt. Men akk så godt. Særlig i følge med et glass kraftig rødvin.
De fleste hverdagsmåltid hos oss er enkle og raske å lage. Litt etter man tager hva man haver prinsippet. Vi passer bare på å ha gode råvarer som ikke trenger så mye stell......og så passer vi på å lage små rom for kos i hverdagen.
Derfor lager vi :
SEN KVELDSSALAT
Litt blandet frisk salat,
gjerne med litt spinat i.
Noen skiver god chevre
Et par skiver godt brød
Litt olivenolje
Noen valnøtter
Valnøttolje
Og så en lekker akasiehonning.
Og et godt glass vin
Rist brødskivene lett og dryss over litt olje. Anrett salaten med valnøtter, og drypp på litt valnøttolje.
Legg to-tre gode skiver med chevre på de ristede brødskivene og gratiner noen minutter i stekeovnen.
Plasser skivene på salaten, ringle over litt god akasiehonning, skjenk i et glass vin og se ut på regnet.
4 kommentarer:
Hei Hege!
Dette gir gode assosiasjoner til vårt kjære Provence. Jeg er også i Oslo akkurat nå. Viktig å glede seg over gode smaker i disse regnværstider! Ønsker deg en fin uke!
Klem fra marit
Hei Marit,
Så hyggelig å høre fra deg.....Ble sommeren i Provence god? ER alt vel med deg og dine?
Det blir dessverre lenge til neste PRovencetur for oss, i år går høstferien til London. Så vi får kose oss med franske smaker på en regntung kveld.....
KOs deg med Oslohøst, når drar du ned igjen?
Hege
Mmm... nå ble jeg sulten :) Ost med valnøtter og honning er kjempe godt! Må kanskje en tur i butikken seinere i dag ;)
Det så rett og slett helt fantastisk ut!!
Dere som er så interessert i mat har kanskje lyst til å vinne et abonnoment på Mat å Venner ;) Delta i konkurransen vår her: http://www.superkokken.no/vinn-arsabonnement-pa-mat-venner/2241
Legg inn en kommentar