Vi har så smått startet nedtelling til jul. Adventskrans er funnet frem, to lys er tent. På bordet i stua er et stort sinkfat fylt opp med svibel, og på kjøkkenet dufter det av røkelse.
Sakte fylles boksene opp med små, søte godsaker som skal følge oss gjennom julefeiringen. Skjønt noen er allerede i ferd med å bli spist opp. Siden husets beboere til tider lider av en heller svak karakter er det fort gjort å gi etter for fristelsene.......
Dessuten: Enhver kokk med respekt for seg selv må jo smake på egen kokekunst. Man da ikke servere sine kjære gjester noe man ikke selv vet hvordan smaker. Og som alle vet, det er ikke lett å stoppe når man først har begynt..........
EN SØT LITEN HVIT SAK
Du trenger:
Hvit sjokolade
Skoldede mandler, hakket
Hakkede pistasienøtter
Tørkede blåbær eller andre tørkde bær
Den hvite sjokoladen smeltes over vannbad.
Gjør klar en plate kledd med bakepapir. Bre en barneskje med smeltet hvit sjokolade på papiret, slett ut.
Dryss med nøtter, frukter eller begge deler.
La stivne i et kjølig rom, før du løfter sjokoladene av platen med en stekespade.
Oppbevar kjølig, men ikke i kjøleskap.
Nyt med måte, fare for sterk vanedanning.........
REINSDYRSTEK MED RØDVINSAUS, SELLERIROTPURE OG HONNINGSTEKTE PÆRER
for 2 dager siden
2 kommentarer:
aaaah - vi lagde akkurat den samme men med mørk sjokolade og kake pynt pga at jeg ikke fant farget sukker her nede - på jente/julegodteri kvelden vår og tilbakemeldinga har gjordt at den er en av favorittene...
Hei minimum. Jentegodtekveld høres ut som en koselig førjulsaktivitet. Og disse blir jo gode i både hvit og mørk sjokolade. Og melkesjokolade. Hos oss er det en som er då fryktelig glad i hvit sjokolade, så da må det jo bli noen av det slaget og.......Hege
Legg inn en kommentar