Blogglisten

torsdag 10. juni 2010

På tide med litt fisk

Dagene opp mot sommerferien er alltid hektiske. Mye skal skje, både på jobb og i heimen. Kvelder og dager fylles av avslutninger, sommerkonserter, opptredener og sommerbursdager som skal feires på forskudd med klassen.

Jobboppdrag skal sluttføres før ferien, høstens nye oppdrag skal sikres. Tilreisende gjester skal pleies, arbeidskolleger vil på bytur. Sommerens garderobe må oppdateres for de som har vokst fra alle fjorårets plagg med minst 10 centimeter. Og den som har prøvd å lokke med en travel 10-år gammel herre på klesshopping vet hva jeg snakker om..............
Tiden blir ganske så knapp, så matblogging får lav prioritet. Men mat må vi ha, i dag er det fredag og da er det fisk på menyen. Og bønner. Som får koke med grønn pepper, hvitløk og rosmarin. Og så mikses til purè. Den kombinasjonen er bare herlig!

Den skal serveres til grillet skatevinge. Og få selskap av grovhakkede oliven og bakte småtomater. Da går det greit med et glass rødvin av god kvalitet til.

Siden ingen av oss er store grillentusiaster, er grilling ikke så ofte på programmet. Fisken blir heller penslet med olje og stekt i varm grillpanne. Som er reservert fisk. Og gir et supert resultat.

FREDAGSSNADDER

Dagsfersk skate eller annen hvit fisk
Salt og pepper
Olje til pensling

Grovhakkede oliven

Små søte tomater

Bønnepurè:
Hvite bønner bløtlagt over natten
Frisk rosmarin
2 ts hermetisk grønnpepper
2 laurbærblad
Noen fedd fersk hvitløk
1 sjalottløk
God olivenolje
Salt og nykvernet hvit pepper
Kyllingbuljong

Hell bløtlegginsvannet av bønnene og skyll. Ha bønnnene i en kjele, dekk med vann og kok opp. Skum av. Ha i resten av ingrediensene utenom salt, pepper og olje. Kok til bønnene er møre, det tar normalt en 40-45 minutters tid. Sil av vannet, men ta vare på kokevannet. Fjern rosmarin, laurbær og sjalottløk. Miks bønnene, grønnpepper og hvitløk med en stavmikser, ha evt. i mer grønnpepper. Det skal en del til for å sette dn virkelige gode smaken. Spe med en god olje til passe konsistens. Du kan evt. også bruke litt av kokevannet til å spe med. Smak til med salt og hvit pepper.

Legg tomatene på bakepapir, ringle over litt olje, pakk sammen og bak i 15-20 minutter på 220 grader. Grovhakk gode oliven.

Grill fisken eller stek den i grillpanne eller vanlig panne. Server med tilbehør, kraften fra tomatene og litt god olivenolje til.

10 kommentarer:

tonenygaard sa...

Åh dette ser og høres fantastisk godt ut!! Må nok teste ut denne snart! Ha en herlig fredag og weekend!

pepperkverna sa...

Hei Tone, takk for det! Og god helg til deg og! Og denne blandingen av hvite bønner og grønn pepper er en av mine klare favoritter på bønnefronten:...Hege

minishabby sa...

Dette her hørtes bare så utrolig godt ut Hege! Får helt vann i munnen her jeg sitter. Synd at jeg bor sammen med en danske som ikke liker verken fisk eller bønner..
Ha en fin helg:)

pepperkverna sa...

Hei minishabby! Huffda, du får gi han pølser......og kose deg med fisk selv ! God helg til deg og! Hege

Janna sa...

Nam, dette både ser og høres veldig godt ut! Skal defiitivt prøves ut!

Ha en god helg videre!
Mvh
Janna

pepperkverna sa...

Takk for hyggelig hilsen Janna! God helg til deg og.Hege

Ugla sa...

Bra det er gutten og ikke du som har vokst ut av garderoben med 10 cm :-)

Ångående Kenwood ismaksin:
Vi er fornøyd. Rørepinnen "dekker" hele bunnen når den rører. Det blir et tynt lag under, men det er så tynt at såpass må en smaksprøve være :-)
Hvis jeg har litt for mye røre så legger det seg litt på kanten og det blir klumpete. Det fester seg også litt til pinnen, men alt i alt så er det ikke mye.
Det eneste er at rørepinnen virker veldig spinkel så jeg lurer stadig på når den skal brekke :-)

Ha ei riktig fin helg!

swimzy sa...

Åhh, dette ser utrolig godt ut:) Dette må absolutt prøve ut snart:)
Ha en flott uke!

Mvh siv anita

Ugla sa...

Tilleggskommentar til ismaskina mi :-)
Jeg hadde mindre røre enn vanlig, men dro på vanlig røretid - UTEN å sjekke underveis.
Da ble det sittende igjen veldig mye is i bollen. Så røretiden har en del å si for resultatet.

My Wonderworld sa...

Så fantastisk mange deilige retter! Her må jeg følge med ;-)

Blog Widget by LinkWithin