Blogglisten

mandag 14. juni 2010

Kveldstund for to

Mandag kveld og starten på en travel uke. Du vet at det kommer til å bli armer og bein, mas og kjas fra den ene enden av uka til den andre. En skal hit, den andre skal dit. Noen skal hentes, noen skal bringes. Svigermor må få besøk, tante trenger hjelp i hagen. Noen skal ut og reise, noen har sene kveldsmøter.

Akk ja. Livet går så fort, og vi henger med for å rekke det........Hva med å ta en liten pause? En sen kveldsstund når roen har senket seg. En mandagskveld. En rest av Brie de Meaux fra lørdag, litt salat, egg og fløte. Og et glass vin for sjelen. En liten kosestund for deg og din kjære, ...........


SEN KOS FOR TO


1 ark frossen butterdeig
Brie, helst upasteurisert, f. eks
Brie de Meaux
1 egg
1/2 dl fløte
Frisk oregano
Salt og nykvernet hvit pepper

Litt blandet salat
Usaltede pistasienøtter
eller lettristede hasselnøtter
Valnøttolje

Tin butterdeigarket ca 15 minutter før du kjevler ut. Ha deigen i to porsjonspaiformer. Prikk lett med en gaffel og sett i kjøleskap 1 times tid. Dekk deigen med bakepapir og ha i tørre bønner. Stek bunnen ca 10 minutter på 180 grader.

I mellomtiden visper du lett sammen egg og fløte, ha i oregano og salt og pepper.

Skjær av det meste av skorpen på osten og del i passende skiver.

Ta bakepapir/bønner ut av deigen. Legg osteskivene i paiskallet, hell over egg/fløteblandingen. Stek på 180 grader i ca 20 minutter. Har du pai-innstilling på stekeovnen, bruk gjerne denne. Hvis ikke er det en god ide å bruke bare undervarme de siste 10 minutter. Paien får en lettere og mer delikat konsistens.

Bland valnøttolje over salaten, ha i et saltkorn eller to. Server paien lun med salat og pistasienøtter eller ristede hasselnøtter til. Og gjerne noe godt i glasset........

8 kommentarer:

tonenygaard sa...

Dette ser og høres himmelsk ut, spesielt nå når jeg sitter og begynner og bli sulten til lunsj! Må sette meg ut i solen i dag, og nyte...... Tusen takk for hyggelig kommentar. Vi storkoste oss lørdag og hadde en magisk aften, takket være fantastisk vertskap!! Ha en strålende dag!! Snart FERIE!

Lemonia sa...

Det så både enkelt og godt ut. Jeg elsker Brie. :-)

pepperkverna sa...

Til TOne, for en vidunderlig tanke....FERIE!

Til Lemonia, Jeg er glad i småpaier til lette lunsjer eller kveldsmåltider. Brien setter en veldig god smak på denne. Men bruk helst upasteurisert.

Hege

swimzy sa...

Heihei! :)
åh, dette ser skikkelig lekkert og lettvindt ut! :) Kanskje det blir dette på meg til kveldskos ikveld:)

hvorfor ikke... sa...

Takk, takk!!! Akkurat noe sånt jeg er klar for i kveld - noe enkelt og godt til et glass vin på terrassen:) Elsker paier!

Smil fra Torunn

Trine ;) sa...

Når det går i 100 er det ekstra viktig å ta seg tid til litt kos! Dette ser nydelig ut!

Ha en fortsatt fin sommer, og forhåpentligvis blir tempoet litt lavere snart...

Trine ;)

pepperkverna sa...

Hei Swimzy, dette passer helt klart supert til kveldskos.

TOrunn, me too! Paier er prakrisk alt i et mat. OG så kan man jo putte stort sett det meste oppi. KOs deg på terrassen!

Hei Trine, Takk for det og god sommer til deg og! Om ikke så altfor lenge blir det franske smaker på oss. Og vi gleder oss alle sammen.... God sommer til deg og dine og. Og så gleder jeg meg til å høre om dine erfaringer med dampovn.

Hege

Hespe sa...

Mmmmm, dette så da bare himmelsk godt ut, og med et glass vin til - deilig!!

Fortsatt fin uke til deg!

Klem fra Hildegunn

Blog Widget by LinkWithin