Blogglisten

torsdag 3. juni 2010

Varmeshot

Sommerens soliga dager skal nytes til fulle. Leve livet annerledes, leve hele tiden, leve ute. Dra på tur, oppdage nye steder. Rusle i sakte tempo og ta dagen som den kommer. Slå seg ned i gresset, på stranden, klatre høyt på en fjelltopp med utsikt til verdens ende og enda lenger. Ikke stresse med mat og spisetider. Pakk en picnic-kurv og la solen bestemme når og hvor du spiser. Server kalde supper på varme dager, ha suppen i termos med isbiter. Pakk med ei fjel og en kniv og legg siste hånd på verket ute i det fri. Vent med pynt og urter til du serverer, så blir maten ekstra frisk og fristende. Denne kalde agurk/youghurtsuppen svaler på en varm dag.


KALDE SHOT PÅ VARME DAGER

2 agurker
½ beger yoghurt naturell
½ bunt persille
½ bunt gressløk
Salt, hvit pepper
4-5 ss god olivenolje


Eventuelt kan du smakssette med andre urter som mikses med. Varier med enten basilikum, kjørvel eller mynte. Eller hvorfor ikke prøve dill?

Spar 4 cm av agurken til pynt. Skrell og del agurkene i to på langs og fjern kjernene, del i biter. Strø på grovt salt og la renne av i sil 30-40 minutter. Skyll og renn godt av. Tørk agurkbitene.


Kjør agurk med yoghurt, persille og gressløk i hurtigmikser, hell i olivenolje mens det mikses. Smak til med salt og pepper. Blandingen skal være fyldig og jevn. Bruk evt. mer olje. Sett kaldt i 2-3 timer. Pakk med agurkbiten og en persillekvast. Server i små glass/kopper, og pynt med agurkskiver, finhakket persille og litt grovt salt.

4 kommentarer:

Nordingården sa...

Så läckert detta lät, måste ju vara pefekt som en förrätt också! Mari.

pepperkverna sa...

Hei Nordingården, ja er det ikke deilig med sommer og sommermat? Joda, denne kan være perfekt forrett eller lunsj rett på en varm dag. Hege

Kari sa...

Hei, og takk for at du tittet inn på bloggen min og takk for fine oppskrifter!!!
Nå er jeg i Norge hele sommeren så det blir rapporter fra Norge etc. et par måneder fremover!
Nyt det fine været - "varmeshot" skal prøves :-)
Kari

Solveig sa...

Koselig innlegg:o)) Og du har helt rett - må senke farten og nyyyte denne årstiden til fulle:o)
Takk for spennende oppskrift. Den må prøves:o))
Ha en flott onsdag.
Klem fra Solveig

Blog Widget by LinkWithin