Og lykkestund for mor og far som fikk hele lørdagen for seg selv. Lunsj på ORO, rusletur i byen, litt shopping og sightseeing på det lekre nye spesialvinmonoplet i Vika. Der var fristelsene mange og dyre. Noen fikk bli med hjem til vinskapet i baktrappen, og skal prøves ved en passende anledning.
Ettermiddagsstund med gode bøker og og "Tea for two à la British". Med nylaget muffins og Rooibush te fra Palais de The i kannen var livet greit!
GODT TIL BEHØR TIL TE
Ca 12 stykker
2 dl brunt sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smeltet smør
3 1/2 dl mel
2 ts bakepulver
1 knivsodd salt
1 dl ferskpresset appelsinjuice
Topping:
50 g mykt smør
100 g kremost
Litt appelsinjuice
4-5 dl melis
Farget sukker til pynt
Visp egg, sukker og vaniljesukker tli porøst og hvit. Bland smeltet smør og appelsinjuice og rør det forsiktig ned i eggeblandingen. Sikt i mel, bakepulver og salt og rør inn med lette bevegelser.
Fyll muffinsformer 3/4 full og stek på 175 grader i ca 15 minutter. Avkjøl og ta ut av formene.
Til toppingen røres smør og ost sammen, melis og vaniljesukker siktes inn og alt røres sammen. Rør inn appelsinjuice til du har en passe smidig topping.
Legg et romslig lag med topping på hver muffins, pynt om du ønsker. Trekk en kopp god te, og server til ventende familiemedlemmer!
10 kommentarer:
hei.
høres ut som en kjempekoselig dag dere hadde,
ha en flott dag vidre,
klem fra sylvia
Så koselig dag;)
Gratulerer med omtale på forsiden til SOL i dag, det var morro å se:D
Klem fra Grete
Ikke den verste dagen i ett liv må eg si. Hörtes så kosligt ut, å rusle runt på byn.
Blir frista nå må en si. Men det får bli en annen gång. Nå skal vi igang med å lage vårruller...
Klems.
mmmmm..., går og baker de med en gang. :))
nå står kakene i ovnen. Tror jeg ber noen på kaffi, takk skal du ha. ;))
Hei Sylvia, ja, enkelte ganger er det deilig å ha litt tid for seg selv....
Takk for det Grete, det visste jeg ikke om!
Synnøve, vårruller høres jo lett og lekkert ut! Lenge siden sist jeg laget, så nå ga du meg en ide.
Til Snakkemunn, duverden for en effektivitet! Imponerende!! Håpre de ble gode...?!
Hege
Hei,hei!!
Høres ut som dere har kost dere alle sammen.
Nydelig med litt kvalitetstid.
Klem:))
Mmm.hva med fiken....frukt og grønt:=)
En flott beskrivelse av en tydeligvis kjempedeilig dag. Flott er også bloggen din; nydelige bilder, inspirerende oppskrifer som får bakelysten til å sprenge på, og muntre tekster som sammen gir meg lyst til å legge deg til i listen over mine favoritblogger.
Mvh
Janna - som er ny i bloggverdenen.
dette så digg ut gitt. etter de første par innleggene å dømme tenkte jeg at sukkerskåla hadde vært et mer passende navn enn pepperkverna på bloggen men det var før jeg oppdaget alle de andre gode rettene du har her.
finfin blogg gitt.
forsett med å inspirere oss.
HEi MAy-Bente, Du har rett, kvalitetstid er viktig! OG fiken er så absolutt blant favoritter. I hagen vår i Cucuron har vi to små fikentrær. SOm gir fantastisk frukt, Mmmmm, ferske fiken og parmaskinke, eller fiken gratinert emd honning og mandelspon og servert med hjemmelaget vaniljeis.....Er det snart sommmer?!??!?
Tusen takk fo de hyggelige ordene Janna, veldig hyggelig å bli lagt til i bloggliste!
Og til Espen, takk for kommentar. Joda,of hufffda jeg er nok i overmåte glad i sjokolade....Og liker å bake. TIL gjengjeld er det omtrent aldri godteri og dårlig snop her i huset....
KJempefint at jeg fikk oppdage bloggen deres, der var det mye lekkert! Blir så glad hver gagn jeg oppdager en my matblogg. GLeder meg til å følge dere videre!
Hege
Legg inn en kommentar