I år er første gang på mange år vi ikke er i Provence i påsken. Noen ganger er ikke livet som en skulle ønske.....og planer må legges om.
Så i år er påsken i et grått og regntungt Oslo. Fremdeles biter kulden en smule i kinnene, himmelen drypper små tårer og solen har har gjemt seg.
Da får vi skape vårt eget solskinn. Med gult på påskebordet. På Meny var økologiske appelsiner på tilbudsbordet. Og da var påskefargen sikret. Her her jeg laget en liten vri på appelsinmarmeladen, med smak fra vaniljestang og anisstjerne.
GULT OG GODT TIL PÅSKEBORDET
Dette ble tre små glass
5 appelsiner
450 g sukker
(gjerne en blanding av hvit og brunt)
1 vaniljestang
1 stjerneanis
Press appelsinene til juice. Legg skallene i kaldt vann og kok opp og sil av. Gjenta dette 4-5 ganger, det fjerner bitterstoffene i appelsinskallene. Jeg synes marmeladen blir best om jeg fjerner mest mulig av det hvite fra skallet før jeg begynner kokingen.
Deretter kjøres skallene (spar et par) i blender til purè. Kok opp juice og sukker med krydderiene, del og skrap vaniljestangen og ha både frø og stang i juicen. Ha purèen i juicen og la det hele koke inn uten lokk til passe konsistens. Hakk de sparte skallene til små biter og ha i blandingen. La koke med en stund. Ha på glass og avkjøl. Godt både på frokostbordet og som tilbehør til desserter.
GOD PÅSKE TIL DERE ALLE!
10 kommentarer:
Ahh, så deilig det så ut!
God påske!!
Hilsen fra nord:)
Dette så godt ut, solskinn på bordet :)
åh, det ser skikkelig godt ut:) Ha en flott påske:)
Så mye snadder du byr på.
det ser så godt ut.
Klems.
Mmm vilka läckra bilder, det såg verkligen gult och gott ut, Glad påsk! Mari.
Får håpe appelsinmarmeladen hensetter deg til Provence sånn i tankene i allfall. Nydelig presentert som vanlig!
God påske til deg også!
mmmm dette så snadder ut:)) og for en forteller du er. Elsker å lese innleggene dine og ikke minst bli fristet av alle godsakene dine.
Påskeklem fra meg:))
Lekkert og veldig påskete :-D mmm, gleder meg til å prøve det ut!
Tusen takk til dere alle for hyggelige påskehilsener! Hege
sv: tusen takk for det :)
fin blogg du også, har lett etter matblogger, hehe.
Hva er dine beste aspargestips?
Legg inn en kommentar