Og her i huset er sjokolade aldri feil. Så når far var ute på byen forleden kveld, ble det sjokoladedessert på oss som satt igjen hjemme. Som noen av dere kanskje har fått med dere er jeg ganske glad i å lage mat. Også har jeg en bitte, bitte liten svakhet for kjøkkenutstyr. Deriblant kakeformer i ulike størrelser og utforminger. Dessuten er jeg ganske svak for fristelser. Særlig de med sjokolade i. Derfor kan det være ganske lurt med små former. Så behøver ikke fristelsen bli så stor......
Denne lille fristelsen er laget i en liten springform på 12 cm i diameter. Akkurat passe som dessert til 2 personer. Med to små egghviter som var tilovers fra aiolien. Men, man kan da sagtens lage en stor kake og, hvis man vil ha en større fristelse. Da bare øker du innholdet-
GATEAU MERINGUÈ AU CHOCOLAT
til to hjemmesittere
20 g sukker pr. egghvite
1 ss bakekakao
Fyll
Grovhakket hvit sjokolade
Grovhakket mørk sjokolade
Hasselnøtter, ristet og grovhakket
Annet du måtte ha lyst på,
Friske bær til pynt,
evt. is eller krem
og litt melis/kakao til å drysse over.
Pisk eggehvitene stive, ha i sukkeret mens du fortsetter å piske. Sikt inn kakaoen. Rør inn det du måtte ønske som fyll. Jeg brukte hvit og mørk sjokolade, hasselnøtter som ble ristet lett i tørr panne og gnidd av skallet før de ble hakket. Og så en rest av tørket fiken som var igjen etter baking av nøtte/fikenbrød til osten.
Ha i springform og stek på 120 grader i 70-80 minutter. Åpne ovnsdøren på gløtt og la stå i ovnen til kaken er avkjølt.
Server med friske bær, evt litt krem eller is til. SIkt over litt melis og kakao.
18 kommentarer:
Hei .
Når jeg åpner bloggen din kommer det en sånn utrolig irriterende reklame opp midt i bildet sånn at jeg ikke får sett de lekre bildene dine.
Hilsen Sol
Sitter med en kopp kaffi og leser blogger nå. Så bra det passet med en liten sjokoladefristelse til det.
Må nesten pröve den der, siden vi og får mye eggeviter igen når vi lager majones her i huset.Tusen takk for tipset.
Klems i vårsola.
Synnöve.
HEi Lappesola, takk for infoen, Aner ikke hva dette kommer av, det skjer ikke hos meg. Og jeg har ikke reklame på bloggen, men jeg fikk samme melding av en annen bloggleser og. Mystisk! Må nok forskes i....Hege
Synnøve, ja jeg og leter ofte etter noe å bruke eggehviter til. Blir litt mye kaker noen ganger....Hege
Hei :) her var det mye god mat. Ja en blir jo reint sulten av dette. Flotte bilder Av de nydeligste matkreasjoner. Og tusen takk for besøket hos meg.
Denne må jeg legge inn som snarvei i "dette ønsker jeg å prøve" :)(http://middaghosdolbakken.blogspot.com/) Fristende! Så smart med små former!! Ikke bra med for mye fristelser i skapet over for mange dager;) (Ikke her i huset i allefall)..
Heidi
Hei!
Takk for hyggelig kommentar på bloggen min:-) Så fin blogg du har, her var det mange fine oppskrifter jeg må prøve! Og huset i Provence ser fantastisk ut, hva koster det å leie en uke?
Hilsen Jeanette
Denne må jeg lage. Du lager bare så mye godt. De er så heldig de som bor i hus med deg. :))
takk for hilsen! Som sagt så var det salg,så løp og kjøp:) her var det mange deilige oppskrifter. flere jeg fikk lyst til å prøve.Spesielt kanskje "ett glass for kjærligheten". Hvor har du kjøpt de fantastisk søte muffinsformene?? klem fra henriette
Det var et fristende tips for å bruke opp eggehviter (selv om jeg selv er svak for marengs). Her lages det nemlig også mye aïoli og majones og om sommeren blir det MYE hjemmelaget iskrem = store bokser med eggehviter. :-)
Hei..
Takk for koselig kommetar inne hos meg! Så koselig at du tok turen innom;-)
For en herlig blogg du har, ser ut som om dere er flinke til å kose dere med god mat. En heldig egenskap og ha for deg og dine vil jeg si;-)
Vi lager aldri hjemmelaget majones, men jeg tror nok jeg kan finne på en unnskylding for å lage denne herligheten.
Tusen takk for tipset!
Klem
Jeg nevner bloggen din i min blogg i dag:) Takk for fin blogg! Heidi
Jeg få vann i munnen. Dette må prøves ut!
Har en liten ting til deg på bloggen min om du tar turen innom.
Takk for hyggelig kommentar på bloggen min:)
Mmmmm, her var det mange fristelser:)
Hilsen Randi
Hei, Ta en tur innom bloggen min så finner du en liten overraskelse. Ser du kommer til å få den to ganger i dag, men det er vel bare et godt tegn på at du har en populær blog. :-)
Den sjokoladefristelsen så utrolig god ut!
Må nok prøve den en dag jeg har overskudd på eggehviter.
Ha ei trivelig helg:)
Hei Merethe, takk for hilsen, Hyggelig med gjenbesøk.
Heidi, nei det er noe med de store fristelsense....bedre med mange små!? Og tusen takk for flott omtale hos deg!
Hei Jeanette, takk for hyggelige ord. Ja Provence er herlig, vi er lengter alltid tilbake. Vi leier tidvis ut huset, og prisen avhenger av når på året og hvor lenge man leier. I høysesong midt på sommeren på ukesbasis er det 5-6000. Ellers har vi endel leietagere som kommer tilbake år etter år, det er lett å bli "avhengig". Tror de fleste trives veldig godt, og huset vårt er jo ikke egentlig et "uteleihus", men et hjem.....
Hei snakkemunn. ja det sier jeg og!!! men de er ikke alltid enige, særlig ikke når jeg maser om rydding....
Henriette, ja pastisparfait er blant mine favoritter. Muffinsformene er kjøpt hos Åhlens.
Lemonia, tusen takk for omtalen hos deg! En glede å besøke deg og, du lager mye fristende! Og ja, sommeren bringer mange egghviter når isen lages. VI og foretrekker hjemmelaget is. Men vi lager og ofte sorbet, og da går egghvitene med. Så det problemet er enkelt å løse.....
Karoline, ja god mat skaper mye glede! Takk for hyggelig hilsen.
Bea, bare hyggelig!
Monica, tusen tusen takk! Det satte jeg stor pris på!
Randi, takk for hyggelige ord.
Hege
Å herregud jeg blir sulten!!
Legg inn en kommentar