Blogglisten

torsdag 7. januar 2010

Nytt år-nye smaker

Først av alt, et RIKTIG GODT NYTTÅR TIL ALLE HYGGELIGE LESERE!

Etter en lang og kald juleferie er vi tilbake til normalen. Med et kronisk sykt barn i huset blir ikke alltid ferien slik man ønsker. Det lærer man seg å leve med. Verre er det å se at B. har vondt, uten å kunne gjøre mye annet enn å trøste som best en kan. Men vi har tatt godt vare på hverandre og fått mange fine dager både hjemme og i Sandefjord med familien.

Selv om vi her i huset ikke er storforbrukere av norsk julemat, melder behovet for andre smaker seg alltid på denne tiden av året.

Da er det gjerne lette retter, andre smaker og enkel mat som kommer på bordet. Som her, en enkel kveldsrett med asiatisk vri.

EN KVELDSBOLLE MED SMAK AV ASIA



Kyllingfilet
Stangselleri
Sukkererter (Sugar snaps)
Bønnespirer
En bit av fersk ingefær
Hvitløk
Tørr sherry
Litt maisenna
Østerssaus
Evt. Soyasaus



Del kyllingfiletene i biter. Rør 1 ts maisenna ut i et par spiseskjeer tørr sherry. La kyllingbitene trekke en god halvtimes tid i sherryen.


Snitt sukkererter på langs, skjær stangselleri i tynne skiver. Skrell og del ingefæren i tynne strimler. Skjær hvitløken i tynne, tynne skiver.


Surr ingefær og hvitløk 30 sek. på sterk varme i en wokepanne. Ha i kyllingbitene sammen med marinaden og stek et par minutter.


Ha i grønnsakene og stek 2 minutter. Smak til med østerssaus og evt. soyasaus. Server med ris og friske limebåter til.

12 kommentarer:

@afjo72 sa...

Godt nyttår til deg også - og takk for mange fine tips i 2009. Du begynner bra i 2010 også ser jeg :o))

Linda aka Myrini sa...

Mmmmmm, ,dette så godt ut ;)

Colonialen På Hjørnet sa...

Ser deilig ut. Vi trenger nok alle litt forandring etter den tradisjonelle julematen.

rule sa...

Koselig å komme inn på den fine bloggen din!!!! Og godt 2010!!
Hilsen Ruth

pepperkverna sa...

Småbyliv, selv takk for hyggelig blogg! Gleder meg til å følge deg og i dette året.

Tli Linda, det smkate ihvertfall oss!

Til Colonialen på hjørnet, ja det frister virkelig med noe anderledes mat i disse dager...og så har du så flott navn på bloggen din! Skikkelig nostalgisk!

Tusen takk for det RUle, og godt nytt år til deg og!

Hege

Gry Offernes sa...

Takk for hyggelig kommentar! Mat-blogger var noe nytt for meg - men blir helt sulten når jeg leser meg nedover siden din!

Ha en flott helg!

Ida Cecilie sa...

Takk for kommentar på bloggen min :)

Dette så jo bare herlig ut da! Jeg skulle gjerne eksperimentert litt mer på kjøkkenet selv; det er jo så moro :D Men når man er student er det liksom aldri nok tid eller penger føles det ut som.

marits provence sa...

Godt nytt år til deg Hege! Gleder meg til å følge bloggen din videre. Vi er tilbake i Saint Paul og er glad for det. Desember har vært kald her også og nå er det snøkaos vest og nord i Provence. Mimosaen lar vente litt på seg. Foreløpig går du ikke glipp av det helt store her. Neste uke kommer finværet tilbake.

Unknown sa...

mhmm yummy!
Have a nice weekend!

Ingvild sa...

Mmmm... Dette vil jeg prøve, hver gang jeg prøver meg på asiatisk føler jeg det smaker nøyaktig det samme uansett hvordan jeg gjør det. Tingen er vel å ikke gi opp og prøve på igjen er det ikke ;)

Nyttårsklem Ingvild

Synnøve. sa...

God fortsättning på 2010 säger jag till dig.
Hoppas det blir ett bra år utan allt för mycket problem med sjukdommar och annat.

Asiatiskt är aldrig fel. Det är lite lättare än både norsk och svensk julmat.
Ser eg skriver på svensk nå da.
Her er det kaldt om dagen. Vi har hatt ned mot 37 minus. Det er litt for kaldt for min del.
Men det går vel snart over tenker eg.
Nå får du ha ei god helg.
Klems Synnöve.

pepperkverna sa...

Takk til alle for hyggelige hilsener,

Og Marit, send litt mimosaduft hitover når den kommer da......Gleder meg tli vinterferie, pleier alltid å ta en tur på fiskebryggen i Marseille, langs kaien selges kjempebuketter mimosa, et skikkelig vårtegn......Klem til alle fra Hege

Blog Widget by LinkWithin