Men, akk! Disse jordbærene som er høstet lenge før de er modne og har reist så langt. De har jo ingen smak. De trenger hjelp. Og hjelpen er her.
I går hadde B. med seg en kamerat hjem. På vei hjem fra skolen, hos grønnsakhandleren på hjørnet, insisterte de på jordbær til dessert.
Så da ble det jordbærsuppe.
Til 4
1 dl hvitvin
1 dl vann
1/2-1 dl sukker
Ferskpresset saft av 1 appelsin
Jordbær
Melis
Kok opp vann, hvitvin og sukker. La koke inn til ca halvparten. Avkjøl. Del jordbærene i biter og sikt over melis. Det får frem søtsmaken. Sil appelsinsaften i vinsausen. Ha jordbær i sausen og la trekke litt. Øs opp, sikt over litt melis og server.
6 kommentarer:
Nam:) Denne skal jeg teste ut:) Eeeeeeeeeelsker jordbær...
Monica
Namm!!
Bama sine jordbær fra Portugal er faktisk søte og gode.
Til Monica, og snart får vi norsk bær....Du gleder deg vel?
Strikkelaura, de skal jeg prøve, takk for tipset!
Hege
Det så snadder ut. Tror jeg må ta med meg litt jordbær hjem i dag. Mannen har bursdag så da passer det jo ekstra bra.
Takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Så fint at jeg oppdaget din, liker godt å lage mat når jeg har tid. Så mye spennende, og eget kjøkken i Provance, heldige deg.
Ha en fin kveld!
Dette så bare herlig ut! :0)
Nydelig med jordbær, men som du sier, nå på denne årstiden trenger de litt hjelp med smaken. :0)
Legg inn en kommentar