Under vårt besøk i Paris var det nettopp en ”bondepike” B. valgte som dessert under en deilig lunsj på en hyggelig restaurant rett i nærheten av Invalidedommen. Akkurat passe å styrke seg på før et besøk på Paris` flotte naturvitenskapelige museum, ”Palais de la Dècouverte”, i fantastiske Grand Palais. En fulltreffer for en vitebegjærlig 9-åring.
Og desserten var så god at vi måtte ha den i reprise her hjemme. En super hverdagsdessert.
CRUMBLE AUX POMMES
(eller franske bondepiker)
3 epler, gjerne søte
Smør
Litt sukker
Litt kanel
110 g mel
100 g sukker
100 g smør
En god vaniljeis
(Prøv den fra Nobels konditori)
Skrell og del eplene i ikke for store biter. Smelt smøret i en kjele og la eplene surre til de er myke. Tilsett litt vann hvis det ikke er nok saft i eplene. Er ikke eplene søte nok, ha evt. i litt sukker som får surre med. Mos eplene lett med gaffel. Smak til med kanel.
Smuldre mel, smør og sukker sammen med fingrene. Dekk porsjonsformer eller glass som tåler opphold i stekeovn med et fint lag av melblandingen. Ha i eplene. Strø resten av melblandingen over og stek i ovn på 180 grader i ca 15-20 minutter, til gyllen.
Avkjøl noe før servering, og server med vaniljeis ved siden av.
4 kommentarer:
Takk for kommentar på bloggnavnet mitt;).
Tittet på bloggen din, og ble brått veldig sulten, og ikke så rent lite fysen på noe søtt og godt...
Tror nok jeg tar turen inn hit flere ganger. Så kjekt at du legger ut oppskrifter i tillegg til bilder...
Takk for titten.
Mvh Marilinn
Fikk frem noen gode barndomsminner av innlegget ditt. Husker at min mamma lagde sånn dessert, og den var bare deilig. Kanskje jeg skulle prøve også...Det ligger en liten ting til deg i bloggen min.
mvh solfrid¤
Til Anno2009, takk for at du stakk innom.
Til Sunshine. Ja, slike barndomsminner er så gode. En smak av noe, og så er man tilbake i tiden..... Og tusetn, tusetn takk for hyggelig utmerkelse!
Hege
Utrolig lekker!!!:)
Legg inn en kommentar