De dagene da kjøkkentjenesten skal gjøres unna i en fei er det greit å ty til "alt i et panner". Husets kjøkken besitter en egenimportert romslig suppe/wokepanne som er flittig i bruk både på ukedag og i helger.
I den kokes sauser inn, supper blir trukket og hverdagsmat i en fart serveres rett fra pannen.
Den fylles litt etter prinsippet man tager hva man haver og håper det beste.........Et prinsipp som stort sett fungerer greit, bare man har gjort litt forabeid. Trikset for at dette skal lykkes er å ha godt med grønnsaker i skuffen og en og annen frisk urteplante stående på benken. Slik sikrer man både sunnhet og smak.
Som i denne enkle
HVERDAGSKYLLINGEN
4 kyllingbryst uten skinn
1 hakket liten løk
1 fedd hakket hvitløk
2 1/2 dl kyllingkraft
Frisk estragon
Broccolitopper i små buketter
Aspargestopper
1/2 dl fløte
Salt og nykvernet hvit pepper
Litt olje til steking
Mandelpoteter
Salt og pepre kyllingbrystene som stekes gyldne i medium varm panne en fem minutters tid. Tilsett hakket løk og hvitløk midtveis i stekingen. Snu kyllingbrystene underveis og rør jevnlig i løken.
Ha over kyllingkraften og ha i et par stilker frisk estragon. Kok opp og la koke 5 minutter før du tilsetter grønnsakene. Kok til grønnsakene er møte, tilsett fløten og kok litt inn. Rør inn litt hakket estragon.
Smak til med salt og pepper.
Her er kyllingen servert med et dryss av friterte strimler av mandelpoteter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar