Blogglisten

mandag 26. mars 2012

Fast fisk

Mandag. I dag skal eg børja et nytt og betre osv....... Ihvertfall skal jeg spise fisk. Etter en helg med masse mat og dertilhørende drikke skal vi ha en sunn start på uken. Med fisk og grønnsaker.

Og siden det er mandag må det være litt lekkert og ha gode smaker. Og overraskende kombinasjoner. Som nøtter, cornichon (små, franske syltede agurker) og pasjonsfrukt eddik.

Fra hyggelige lesere av Pepperkverna rundt om i landet får jeg ofte forespørsel om hvor man kan finne ulike ingredienser. Pepperkverna holder til sentralt i Oslo og finner det meste i nærmiljø. Eller på en av våre mange turer til Frankrike. Men, er du boende på andre kanter av landet er nettbutikken Gourmetpikene et godt alternativ. Her finner du gode produkter som kan glede gane og øye. De har et godt utvalg av oljer og edikker, ris, krydder, søtt og salt. Og så den fudgen!

Men altså, tilbake til fisken. Som serveres med ristede nøtter, smakende topping og blomkålpurè med parmesan.

FISKELYKKE PÅ MANDAG
For 2

Filèt av kveite eller annen hvit fisk
Salt og nykvernet hvit pepper.


Topping:
50 g mykt smør
2-3 hakkede cornichons
1 finhakket liten sjalottløk
1 ss små kapers
1 ss revet parmesanost

Nøttevinaigrette
Grovhakkede hasselnøtter
1/2 dl Hasselnøttolje
Pasjonsfrukteddik

Blomkålpurè
1/2 blomkål
1 passe stor mandelpotet
Revet parmesanost
En liten sitronsprut

Broccoli

Rist de grovhakkede nøttene i tørr panne. Ha de varme i hasselnøttoljen og la avkjøle i oljen. Ved servering smakes dette til med pasjonsfrukteddik.

Bland alle ingrediensene til toppingen og smør på fisken. Stek fisken i ovn på 120 grader i 10-12-15-? minutter. Tilpass steketid etter fisketype og tykkelse på filèten.

Kok potet og blomkål møre, mos med potetstamper, spe med kokevannet, rør inn revet parmesan og smak til med salt, pepper 0g en liten skvis sitron.

Kok broccoli.

Ved servering risles nøtteoljen over fisk. Server med purè og broccoli som tilbehør.

2 kommentarer:

marits provence sa...

Ser herlig og sunt ut med fisk på en mandag. Rene festmaten! Spennende tilbehør. Det blir Telemarkspåske på oss i år. Gleder meg til å dra tilbake til Sør-Frankrike like etterpå. Ønsker deg og dine en strålende uke og god reise sørover!
Klem fra Marit

pepperkverna sa...

Hei Marit,
Godt med en god start på uken vet du.....Håper Telemark bringer vakkert vær og gode dager. Vi svinger nok nedom Cucuron en tur i none få dager, men turen blir dessverre ganske kort.... Skulle gjerne blitt me deg ned etter påske, til valmueblomstring og modne moreller.....God påske til deg og dine! Hege

Blog Widget by LinkWithin