I all stillhet, uten mye ståk og bråk, inn en port og opp en trapp, lager Konditor Mats søte og vakre kreasjoner. Her finner du himmelske kanelsnurrer, saftige brød og lekre kaker. Og for en sjokolade da mann!
Årets påskeegg bør absolutt komme fra konditor Mats. Det kan få følge av små kyllinger og søte harepuser. Hos Mats kan du bestille kaker og lekre kreasjoner til selskap, halloween, bryllup eller søndagskaffen hos farmor og farfar. Han har en morsom ide på lur til alle anledninger.
Fredag og lørdag kan du besøke han i bakeriet i Stochfleths gate 2, ellers i jobber han med bestillinger.
Sandefjordsgutten Mats er på Det Norske Konditorlandslaget, og gikk sin læretid hos en lokal baker før han dro til hovedstaden for å lære dessertkunst av "verdensmester" Bent Stiansen.
Fyll
Nå er altså ikke jeg noen verdensmester i kakebaking. Men en kake til ære for Mats Konditor skal jeg nok mestre. Og siden våren tyter ut på alle kanter blir den lett og vårlig. Med smak av jordbær og roser........
Bunn:
2 eggeplommer
2 eggeplommer
1 dl sukker
2 eggehviter
1 dl kakao
Fyll
1 1/2 dl fløte
1 boks vaniljekesam
4 ark gelatin
350 g jordbærpurè
Evt noen biter av jordbær
1- 1 1/2 dl sukker
Skvis av litt sitron
Kandiserte roser til pynt.
Til bunnen piskes eggplommer og halvparten av sukkeret luftig. Eggehvitene og resten av sukkeret piskes til marengs som røres lett inn i eggedosisen. Sikt inn kakao som blandes inn. Ha deigen i en form med 22 cm i diameter. Stek på 175 grader i 15-18 minutter. Deigen hever seg, men vil falle sammen når den kjøles. Avkjøl og løsne fra formen, men legg tilbake i formen igjen.
Kle gjerne toppen av formen med overheadplast, da får du kaken pen og hel ut.
Til fyllet bløtlegges gelatinen i kaldt vann noen minutter. Pisk fløten til krem med litt av sukkeret. Smelt gelatinen i litt av jordbærpurèen. Bland inn kesam og jordbær, smak til med mer sukker og evt. litt sitronskvis. Bland den lett avkjølte gelatinen inn forsiktig.
Ha fyllet på toppen av kakebunnen, og frys kaken inn minst et par timer. Ta kaken ut og la tine i kjøleskap 3-4 timer før bruk.
Pynt med kandiserte roser.
4 kommentarer:
Det høres himmelsk ut!
God påske til deg! :)
Hei GryNoKA, ja, det kan du si....her er mange lekre saker! God påske til deg og dine og!
Hege
Kommer det "Provencenytt" etter påskeferien tro? velkommen hjem hvis dere har vært på resiefot!
Hei
hvordan kandiserer du roser?
mvh Beate
Legg inn en kommentar