Blogglisten

torsdag 29. mars 2012

En godt bevart hemmelighet

I Sandefjord by finnes det en godt bevart hemmelighet. Søt og god. Som bare få av oss vet om. Nå skal jeg dele den med deg........fort deg å si den videre..........
I all stillhet, uten mye ståk og bråk, inn en port og opp en trapp, lager Konditor Mats søte og vakre kreasjoner. Her finner du himmelske kanelsnurrer, saftige brød og lekre kaker. Og for en sjokolade da mann!

Årets påskeegg bør absolutt komme fra konditor Mats. Det kan få følge av små kyllinger og søte harepuser. Hos Mats kan du bestille kaker og lekre kreasjoner til selskap, halloween, bryllup eller søndagskaffen hos farmor og farfar. Han har en morsom ide på lur til alle anledninger.Fredag og lørdag kan du besøke han i bakeriet i Stochfleths gate 2, ellers i jobber han med bestillinger.Sandefjordsgutten Mats er på Det Norske Konditorlandslaget, og gikk sin læretid hos en lokal baker før han dro til hovedstaden for å lære dessertkunst av "verdensmester" Bent Stiansen.Nå er altså ikke jeg noen verdensmester i kakebaking. Men en kake til ære for Mats Konditor skal jeg nok mestre. Og siden våren tyter ut på alle kanter blir den lett og vårlig. Med smak av jordbær og roser........
KAKE TIL KONDITOREN


Bunn:
2 eggeplommer

1 dl sukker

2 eggehviter

1 dl kakao


Fyll

1 1/2 dl fløte

1 boks vaniljekesam

4 ark gelatin

350 g jordbærpurè

Evt noen biter av jordbær

1- 1 1/2 dl sukker

Skvis av litt sitron


Kandiserte roser til pynt.


Til bunnen piskes eggplommer og halvparten av sukkeret luftig. Eggehvitene og resten av sukkeret piskes til marengs som røres lett inn i eggedosisen. Sikt inn kakao som blandes inn. Ha deigen i en form med 22 cm i diameter. Stek på 175 grader i 15-18 minutter. Deigen hever seg, men vil falle sammen når den kjøles. Avkjøl og løsne fra formen, men legg tilbake i formen igjen.


Kle gjerne toppen av formen med overheadplast, da får du kaken pen og hel ut.


Til fyllet bløtlegges gelatinen i kaldt vann noen minutter. Pisk fløten til krem med litt av sukkeret. Smelt gelatinen i litt av jordbærpurèen. Bland inn kesam og jordbær, smak til med mer sukker og evt. litt sitronskvis. Bland den lett avkjølte gelatinen inn forsiktig.


Ha fyllet på toppen av kakebunnen, og frys kaken inn minst et par timer. Ta kaken ut og la tine i kjøleskap 3-4 timer før bruk.


Pynt med kandiserte roser.

4 kommentarer:

GryNoKa sa...

Det høres himmelsk ut!
God påske til deg! :)

pepperkverna sa...

Hei GryNoKA, ja, det kan du si....her er mange lekre saker! God påske til deg og dine og!
Hege

tonemor sa...

Kommer det "Provencenytt" etter påskeferien tro? velkommen hjem hvis dere har vært på resiefot!

Anonym sa...

Hei

hvordan kandiserer du roser?

mvh Beate

Blog Widget by LinkWithin