
Resultatet ble en praktfull kake. Som forsvant før eplets dag opprant. Så da skulle det ikke forundre meg om det blir eplemuffins i anledning dagen...........
"EPLEKAKE BARE BLÅBÆR" À LA CHEF DE CUISINE
220 g mel
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
120 g mykt smør
2 egg
1 1/4 dl melk
Fyll:
Epler
Blåbær
Rørsukker
Kokken gjorde som følger: Hadde alt til deigen i Kenwooden og mikset sammen til deig med K-armen.Hadde deigen over i en smurt og melet form. Toppet med skiver av epler og blåbær og drysset et par spiseskjeer rørsukker over.
Stekte på 170 grader i 40-50 minutter.
Serverte lun med en god vaniljeis til.
For de som ønsker en noe mer kontrollert fremgangsmåte, kan det være en ide å piske egg og sukker stivt, sikte og blande lett inn det tørre, for deretter å spe vekselsvis med smeltet smør og melk. Toppe med bær, epler og sukker og steke som over.
6 kommentarer:
Den så god ut :)
Nam nam, det så godt ut :)
formidable!
Epler og blåbær, det må jo bli helmaks! Epler har jeg allerede, men blåbærene... ehhh... Mon tro om jeg finner på en erstatning? Eplekake blir det iallefalle - 1000 takk for inspirerende oppskrift :-)
Jeg må visst også legge meg til som følger på denne fine bloggen :-)
Mmmmmmmmmmmmmmmmm, säger jag bara!
Takk til alle for hyggelige ord! Hege
Legg inn en kommentar