Husets unge mesterkokk smelte sammen en kake i all hast. Bokstavelig talt. Her gikk alt i mikseren, raskt og efektivt. Deigen ferdig på en-to-tre, epler og blåbær og så en gutteneve med brunt sukker skjødesløst strødd på toppen.
Resultatet ble en praktfull kake. Som forsvant før eplets dag opprant. Så da skulle det ikke forundre meg om det blir eplemuffins i anledning dagen...........
"EPLEKAKE BARE BLÅBÆR" À LA CHEF DE CUISINE
220 g mel
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
120 g mykt smør
2 egg
1 1/4 dl melk
Fyll:
Epler
Blåbær
Rørsukker
Kokken gjorde som følger: Hadde alt til deigen i Kenwooden og mikset sammen til deig med K-armen.Hadde deigen over i en smurt og melet form. Toppet med skiver av epler og blåbær og drysset et par spiseskjeer rørsukker over.
Stekte på 170 grader i 40-50 minutter.
Serverte lun med en god vaniljeis til.
For de som ønsker en noe mer kontrollert fremgangsmåte, kan det være en ide å piske egg og sukker stivt, sikte og blande lett inn det tørre, for deretter å spe vekselsvis med smeltet smør og melk. Toppe med bær, epler og sukker og steke som over.
6 kommentarer:
Den så god ut :)
Nam nam, det så godt ut :)
formidable!
Epler og blåbær, det må jo bli helmaks! Epler har jeg allerede, men blåbærene... ehhh... Mon tro om jeg finner på en erstatning? Eplekake blir det iallefalle - 1000 takk for inspirerende oppskrift :-)
Jeg må visst også legge meg til som følger på denne fine bloggen :-)
Mmmmmmmmmmmmmmmmm, säger jag bara!
Takk til alle for hyggelige ord! Hege
Legg inn en kommentar