Blogglisten

søndag 28. august 2011

Tilbake

Sommeren er på hell, En sommer som har brakt mange opplevelser, både gode og vonde. En sommer ulik alle andre somre.

Ferien startet med noen rolige dager i Sandefjord. Krabbefiske på Langeby, morgenkaffe for mor og sønn hos Smak , noen runder med frisbee i badeparken og rekespising på brygga. Super middag hos Skeie, pizzeria for tanter og onkler i hagen, hvor B. var kelner og far kjevlet tynne bunner på harde livet.

Årets Frankriketur startet med noen dager i Berlin med sigthseeing. Historiske byggverk, rester av muren, Checkpoint Charlie, det jødiske museum, Holocaustminnesmerket og DDR-museumet gjorde stort inntrykk. Også matbutikken på KaDeWe, da!

Vel "hjemme" i Provence var dagene preget av gjensynets gleder, rolige og ikke så altfor varme, med god mat, god vin og gode venner. Padling på Sorgues, marked i Aix, lunsj ved Middelhavet, teaterfestival i Avignon, gatedans i Pertuis.

Og så kom meldingen fra Norge. Om ondskap, bomber, skudd, ødelagte liv, ungdom som ble borte for alltid.

Et mareritt ingen av oss kan fatte. Daglige førstesideoppslag i lokalavisen. Naboer og venner som vil vite. Slakteren og fiskehandleren, kundene spør hvordan slikt kan skje. I Norge?

Vantro, sinne og tårer. Engstelsen for venner som er hjemme.

Sakte har livet nærmet seg det nesten normale for oss som ikke er direkte berørt av tragedien. Men tankene våre går til alle de som har mistet en som ikke skulle mistes. Til de som har fått liv og helse ødelagt av ondskap.

Må det aldri skje igjen!

Ingen kommentarer:

Blog Widget by LinkWithin