I veikanten blomstret villtimian lilla og vakkert, klar til å krydre det tradisjonelle påskelammet 1. påskedag.
Innkjøpsturer på lokale markeder, ost, fisk, grønnsaker og krydder med smak. Vin fra lokale produsenter, gjensyn med gode naboer og slakterens helt fantastiske kalvecarpaccio overrislet med fersk olivenolje fra landsbyens egen mølle, gjorde ferien til en skikkelig batterilader.
Etter hjemkomsten har vi fortsatt den "sydlige" trenden med velsmakende og fargerike grønnsaker på bordet. Som denne lille "sausen", et lite streif av solskinn på bordet.
Den er enkel og velsmakende og passer både til kjøtt, fisk og kylling.
SOLSKINNSAUS
2 sjalottløk
2 dl grønnsaks-
eller kyllingkraft
4 ss meierismør
Frisk basilikum, hakket
Salt og nykvernet pepper
Hvis du har tid, kan du gjerne fjerne skinn og frø fra tomatene, det blir hakket med delikat da. Men det er jo ikke strengt tatt nødvendig.
Grovhakk tomatene. Finhakk løken. Kok opp løk og kraft, kok inn til halvparten gjenstår. Rør inn smøret i biter, ha i tomatene og kok opp. La trekke i 4-5 minutter. Ha i hakket basilikum, smak til med salt og pepper.
Og du har en solskinnssaus klar til servering!
2 kommentarer:
Så hyggelig at du er tilbake. Gleder meg til mange gode stemninger og idéer videre!
Denne sausen vil jeg prøve straks jeg er på min hasienda i Andaluzia. det er noe med de friske smakene fra ordentlig fersk mat. Takk for bloggen din
Legg inn en kommentar