Vi liker så godt denne tidlige morgenstunden når markedshandlerne pakker ut, legger opp, tar en kaffe på kafeèn og gjør seg klare for dagens handel. Stemingen og småpratet, alle hilser, enkelte tidlige morgenkunder, bugnende vogner med flotte varer.
Selv rakk vi både ost, oliven, en "bølgekuttekniv" hos altmuligmannen, og "Honningdamens" fantastiske små asparges. Tynne og sprø som wokes 2-3 minutter, blandes med persillade og spises umiddelbart. Eller som rulles i vått kjøkkenhåndkle, pakkes i koffert og blir med hjem til nord.
Der får de selskap av fisk fra nord, nypoteter og dill, og sammen utgjør de en lett og lekker vårrett.
Har du ingen "Honningdame" med tynne, sprø aparges i nærheten der du bor, kan du bruke vanlige asparges som du deler i to eller tre på langs.
VÅRRETT FRA NORD OG SØR
En bunt grønne asparges
Kapers
Nypoteter med skall
Fersk lysing eller annen fisk
Dill
Olje
Salt og pepper
Smeltet smør
Sitron
Skjær poteten i tykke skiver, vend i olje og legg i ildfast fat. Stek i oven på 220 grader til de begynner få farge, ca 20 minutter. Senk temperaturen, vend asparges i olje og bland med poteter sammen med kapersen, legg på fisken som er saltet og pepret og sett inn fatet i ovnen. La stå til fisken er ferdig og aspargesen mør.
Drypp over smeltet smør, ha på rikelig med dill, skvis over litt sitron og server med et glass kaldt hvitvin. Nyt vårkvelden!
1 kommentar:
Nam dette hørtes veldig godt ut. Tror jeg må prøve meg på denne. Ha en flott dag. :)
Legg inn en kommentar