Høstferien er nær, om to dager setter vi oss på flyet mot sør. Mot vinhøst og vinterstenging av vårt annet hjem. Vi ser alltid frem til høstferien med blandede følelser. Gleden av å få noen deilige dager i sydlig høstvarme, av nok en gang å oppleve innhøsting på vinmarkene, kanskje en liten dukkert i Middelhavet og gode måltider på lokale favorittsteder farves innimellom i moll fordi vi vet at nå må vi vinterstenge huset.
Nå skal det stå lukket og trist alene helt til neste år. Tilbake blir vår store, snille bamse som alltid passer huset og ønsker oss varmt velkommen når vi kommer tilbake. Vi setter alltid igjen en honningkrukke......
Man før vi pakker og drar må jeg dele lørdagens supergode dessert med dere! Nå når eplene er på sitt beste må man bare forte seg å bruke så mye som mulig. Og med denne desserten forsvinner de i en fei! Det søte, det syrlige og med en anelse salt så ble det bare perfekt. Og da det hele ble toppet med Calvadoskrem for de voksne var Adam og Eva tilbake i paradis......
EVAS FRISTELSE for voksne
NØTTEBUNN
Til 6 porsjoner
200 g malte hasselnøtter
2 dl sukker
2 egg
Pisk en skikkelig stiv eggedosis av egg og sukker, rør inn de malte nøttene. Ha i en smurt og melet form og stek på 180 grader i 35-40 minutter.
EPLEMOS:
6 epler, gjerne litt syrlige
2 ss vann
6 ss sukker
Frøene av en vaniljestang
Skrell og del eplene i biter. Kok dem møre med sukker, vann og frøene fra vaniljestangen. Avkjøl.
KARAMELLSAUS
50 g sukker
20 g meierismør
1-2 dl kremfløte
Jeg bruker normalsaltet meierismør, den lille touchen av salt gjør denne sausen helt nydelig.
Varm opp fløten mens sukkeret smelter.
Smelt sukker over middels varme. La sukkeret ligge helt stille til det har smeltet. Når det har begynt å smelte kan du kjelen forsiktig så det ikke brenner seg. Du kan gjerne pensle kasserollekanten med kaldt vann slik at sukkeret ikke krystalliserer og brenner seg.
Rør forsiktig med en tresleiv når sukkeret har smeltet til du har en ikke for mørk karamell.
Tilsett smør i terninger og bland det inn i karamellen med tresleiven. Vær forsiktig så du ikke brenner deg mens du rører, smeltet sukker er veldig varmt!
Hell i den varme fløten, og rør mens sausen småkoker i tre minutter.
Sil over i en ny kjele og rør mens den avkjøles. Ved servering varmes sausen litt opp.
CALVADOSKREM
2 dl fløte
2 ss sukker
God calvados etter smak
Pisk fløte og sukker til krem. Smak til med Calvados.
Montering.
Du bør helst bruke konditorringer av stål eller tilskjære noen selv av 1/2 liters brusflasker.
Trykk ut kakebunn med formene. Legg i et godt lag eplemos, og topp med calvadoskrem.
Risle over lett lunken karamellsaus.
REINSDYRSTEK MED RØDVINSAUS, SELLERIROTPURE OG HONNINGSTEKTE PÆRER
for 2 dager siden
11 kommentarer:
Oj, den så god ut, men orker dessverre ikke å lage en slik i kveld. Tror må sjekke fryseren og trøstespise litt is :-)
Oh la la, fikk jammen vann i munnen her.
Nå tåler ikke mannen min hasselnøtter, men kanskje jeg kan lage de med marengsbunn? Eller tror du det blir altfor søtt?
Hilsen fra Elisabeth, som er veeeeldig misunnelig på dere som skal til varmere strøk, her er det allerede nattefrost...
Hei Ugla, is er jo godt det og da....
Lykkelita,ville kanskje heller laget en standard sukkerbrød bunn e.l., marengs blir kanskje litt gal konsistens? Og ja, Frankriketur er nissunelsesverdig......bar esynd det går så fort.....KOs deg hjemme, håper været blir bra! Hege
Mmmmmm!
Dette såg virkelig lekkert ur, det skal prøves ut!
Ha ein flott tur:)
Mmmmm så lækkert, får helt lyst til at lave denne lækkere dessert:-)
første gang jeg er forbi din Blog, og helt sikkert vender jeg tilbage.
Ønsker dig en rigtig god ferie:-)
Kram Dorthe
Mmm så gott detta lät, ha en underbar semster!!! Mari.
Åh, kjære vene! Den bare MÅ prøves ut. Jeg får enda vann i munnen når jeg tenker på din nougat glacé!!!
klem
Mm, dette så kjempegodt ut!
Fine bilder!
God helg! : )
Takk for hyggelige ord, alle sammen! Hege
Åhhh dette ser rett å slett nydelig ut :)
Legg inn en kommentar