Nå er tiden for å fråtse i grønnsaker. Sprø sukkererter, struttende gulrøtter, persillerot full av smak. Herlig sellerirot som gir smak i supper, eller nydelige purèer. Rødbeter for sylting. Eller blomkål, delikat og hvit. Prøve den lett forvellet, så stekt litt i pannen og servert med høvlede flak av god parmesan. Og litt valnøtter på toppen.
Årets grønnsaker har kommet . Og vi må bare nyte den korte tiden med ferske, kortreiste grønnsaker. Fisk og grønnsaker er hjerneføde. Og smaker godt. Så nå er det bare å sette i gang, overøs familien med antioksidanter og vitaminer i hverdagen!
ØRRETFRIKASSE MED SOMMERENS FRISKE GRØNNSAKER
Til 4 personer.
600 g ørret, renset, i store biter
½ kg ferske reker
1 liten blomkål
150 g sukkererter
1 bunt vårløk
½ bunt gulrøtter
Frisk kjørvel
Saus
1 sjalottløk
Smør
2 dl hvitvin
2 dl fiskekraft/buljong
3 dl fløte eller matfløte
Salt og nykvernet hvit pepper.
Start med sausen. Sjalottløken finhakkes og surres myk i smør. Tilsett vin og kok inn til væsken er kraftig redusert. Ha i fiskekraften og kok inn til det halve. Tilsett fløten og la småkoke til det halve, smak til med salt og pepper. Del ørreten i store biter som får trekke i sausen. Ha rekene i rett før servering.
Grønnsakene deles i litt store biter og kokes hver for seg. Vårløk og sukkerterter smørdampes 1-2 minutter.
Øs opp saus og fisk, legg opp grønsaker og pynt med frisk kjørvel.
REINSDYRSTEK MED RØDVINSAUS, SELLERIROTPURE OG HONNINGSTEKTE PÆRER
for 2 dager siden
9 kommentarer:
Det så nyydelig ut... Ha en deilig uke med masse antioksidanter og vitaminer :-)
¨dette så innmari godt ut..må prøves
Så utrolig fin blogg du har, her vil jeg komme på besøk ofte. Har allerede funnet flere av oppskriftene dine som jeg vil prøve ut.
Ønsker deg en kjempe fin dag.
Klem fra Line
TIl Mariann, takk for det, og det samme til deg!
TIL Monicas, jeg lover at det smaker....
Hege
Til Loccitane, takk for hyggelige ord. Hege
Mmmmm, dette ser godt ut! Ferske råvarer - i en velsmakende kombinasjon!
Trine ;)
Hei Trine, ja er det ikke godt med alle de ferske grønnsakene nå? Hege
Hei denne sene kvelden.
Må bare inom litt kjappt for si takk for besøket hos meg.
Det er alltid like kjekt med nye besøkere.
Har så vidt lest litt hos deg nå. Mange spennende matoppskrifter her må eg si.
Vær så sikker, eg kommer igjen.
Sier godnatt nå.
Klems Synne.
det der, det så rett og slett helt herlig ut!!! Synd jeg ikke kan lage mat...;)
Legg inn en kommentar