Blogglisten

mandag 17. august 2009

Roser er røde.

Nå er tiden inne til å høste. Sylte, safte og hermetisere til senere bruk. Bær, grønnsaker, sopp og frukt. Og roser.

B. på 9 elsker å lage mat. Kokkekniv fra Sabatier har han hatt siden han var tre. Opp på kjøkkenbenken bar det, der han satt og hjalp til med å dele og kutte, steke og brase. Og smake.

Spesialiteten er pynting av desserter. De blir fantasifullt og overdådig dekorert. Oppfinnsomheten er stor. Og mye kan brukes.


Forrige uke laget B. og jeg kandiserte roseblader. Som skal få pynte høstens og vinterens bakverk og desserter.

Roseblader er spiselige og blir lekker dekor på kaker og andre godsaker. Men du må kun bruke roser som ikke er sprøytet. Så ligg unna kjøperoser. Her må det selvplukk til, fra usprøytet hagebusk.


KANDISERTE ROSEBLADER



Roseblader
Egghvite
Sukker

Vask rosebladene og tørk dem forsiktig med tørkerull. Halvpisk eggehviten, den skal ikke bli stiv, bare litt "fyldig". Pensle hvert roseblad med eggehvite, dypp det i sukker. Legg rosebladene på bakepapir på en rist.

Tørk i stekeovnen på 50 grader, med stekeovnsdøren åpen. Vi lot de stå godt i overkant av en time.

Avkjøl og oppbevar på tett lukket glass.

Voila! Du har nydelig pynt til søtsakene.





9 kommentarer:

Jeannette sa...

Thanks for the nice comment!
I allready saw that I can spend some time on your blog. I will need the translator but that won´t stop me. ;)
The recipes look yummie!
♥ Jeannette

DjYalla sa...

Hei Hei! På denne bloggen var det mange fine bilder og mye snacks.. Er spesielt intr i bilder av mat Stor sommerhilsen her fra Sandefjord!

pepperkverna sa...

To Jeannette, thank you for your visit.

Til DjYalla, takk for hyggelig hilsen fra Sandefjord!
Hege

Akeleiedamen sa...

Så herlig! Er litt sent ute for å kandisere roseblad fra egen busk, da... Den siste rosen falt av i et voldsomt regnsskyll i Bergen. Har selv en 9-årings som virkelig hadde elsket å få prøve ut dette. Det virket ikke avskrekkende vanskelig....
Fin blogg!

hvorfor ikke... sa...

ÅH! TUSEN TAKK! Genial idè. Jeg har lurt litt på det, for hønene spiser roseblader når jeg strør rundt meg, og dyr spiser ikke giftige planter/blomster.

Nå vet jeg hva jeg skal gjøre!

Takk fra Torunn

Anni sa...

Kul att du hittade in till min blogg! och vilken härlig blogg du har själv - här fanns mycket gott att se på!

Kan inte låta bli att tycka synd om alla som inte kan använda råa äggvitor p g a salmonella - hoppas att vi kan klara oss från det eländet hos våra höns!

pepperkverna sa...

Til Akeleiedamen, takk for hyggelige hilsen. Så synd med regnets overfall på rosene. Tror barn ofte synes det et gøy med kjøkkentjeneste. Og dette er enkelt og øy, selv om noen av rosebladene kanskje fikk i overkant mye sukker.....

Tli hvorfor ikke, Har du hatt en fin sommer? Du verden, det var det at eksklusivt hønsefor du bruker! Blir det vakre egg....roseduftende?

Til Anni, takk for hyggelig hilsen. JA, vi skal være glade så lenge vi unngår salmonella. Tenk ikke å kunne bruke eggene rå!, Huff!

En god dag til dere alle! Hege

irina /Alex sa...

Heisann og tusen takk for kommentar.
jeg liker å kikke innombøolggen din for å se på de nydelige rettene du lager.

ha en flott helg når den kommer !!

irina

Iren sa...

Wow så lekkert med blomsterblader til mat :)

Blog Widget by LinkWithin