”NEEEIIII!!! JEG GIDDER IKKE!!! JEG HATER Å PLUKKE SOPP. JEG VIL IKKE PÅ SKOGSTUR!!! NEEII!!”
B. på 9 var rimelig klar. Ikke tale om. Her skulle det ikke bli noen sopptur. Fast bestemt på at ettermiddagen skulle tilbringes ved PC-en. I motsetning til resten av familien som var veldig klare for å nyte en varm sensommer-ettermiddag på jakt etter gode smaker.
Etter en av våre vanlige diskusjoner om hvor lang tid som kan brukes foran en skjerm osv……du vet den diskusjonen om gjentas tre ganger om dagen, minst,……var det tiden kommet for bestikkelse.
”Vi kan plukke bringbær og! Deilige søte villbringbær. Og så lager vi en kjempegod dessert i kveld.”
Et øyeblikk vaklet PC-fantomet. Dessert er en av hans store svakheter. Gjerne litt lekre saker som pyntes til trengsel. Han var på gli…...B. på 9 var rimelig klar. Ikke tale om. Her skulle det ikke bli noen sopptur. Fast bestemt på at ettermiddagen skulle tilbringes ved PC-en. I motsetning til resten av familien som var veldig klare for å nyte en varm sensommer-ettermiddag på jakt etter gode smaker.
Etter en av våre vanlige diskusjoner om hvor lang tid som kan brukes foran en skjerm osv……du vet den diskusjonen om gjentas tre ganger om dagen, minst,……var det tiden kommet for bestikkelse.
”Vi kan plukke bringbær og! Deilige søte villbringbær. Og så lager vi en kjempegod dessert i kveld.”
Da satte mor inn nådestøtet. -Og så tar vi med oss saft og cookies og raster i skogen.
Ha, det gjorde susen. På en to tre sto karen klar i gangen, med støvler på. ”Skal vi dra eller?”
Det ble sopp, det ble blåbærblått fjes og det ble bringbær i spannet.
Og det ble dessert!!
ENKEL SJOKOLADEMOUSSE
4 små
50 g mørk 70% sjokolade
1 ½ dl fløte
1 eggplomme
Smelt sjokolade i vannbad. Pisk fløten, men ikke for stiv. Ta sjokoladen av varmen og la avkjøle noe før du rører inn eggeplommen. Ta så litt av den ”nesten stivpiskede” fløten og bland inn i sjokoladeblandingen. Rør godt sammen. Vend deretter sjokoladeblandingen inn i fløten med luftige bevegelser. Slikkepott funker bra. Slik sikrer du en smidig mousse. Ha i porsjonsglass og sett kjølig 2-3 timer.
BRINGBÆR ”NESTEN” GELE
150 g bringbær
50 g vann
50 g sukker
1 ½ blad gelatin
Miks og sil bringbærene. Legg gelatin i kaldt vann 5 minutter. Kok en sirup av vann og sukker. Vri vannet av gelatinbladene og løs opp i det kokende sukkervannet. Bland sammen og sett kjølig.
Bringbærene skal stivne noe, uten å bli helt stiv som gele. Legg en skje halvstiv bringbærgele på toppen av hvert glass med sjokolademousse.
Og nyt frukten av godt arbeid!
8 kommentarer:
Mmmm. Hørtes kjempegodt ut, og enkelt. Tror nok jeg må prøve ut denne oppskriften en dag:-)
Ha en fortsatt fin helg.
hmmmm som vanlig vår jeg vann i munnen når jeg titter innom bloggen din:o)
Det er utrolig hva litt dessert kan få en ung kar til å bli med på..... hihi
klem
Dette er nok en herlig dessert. Den ser supergod ut.
Tror at alle barn må lokkes litt til å være med på slike turer. Når de kommer ut er det kjempefint, men før de går må de alltid protestere litt. :-)
Mmmmm det så kjempe godt ut!!!!
Godt du fikk gutten din på gli, he,he!!!
Klem:))
Det så godt ut. Bringebær og sjokolade er en sikker vinner. :-)
Får vann i munnen av bloggen din og blir fysen på noe godt! Håper det ble stor god fangst på sopptur på store og små! God helg
Til Cecilie, denne er vel grei og enkel å lage.
Til Bea, ja desserttrikset pleier å hjelpe!
Til Snakkemunn, den blei veldig god. OG du har helt rett, når de først kommer ut er det stas. OG B. er en super soppfinner. Har skikkelig nese for kantarell.
Til May-Bente, joda, godsaken fikk da lokket han med.....
Til Lemonia, ja, jeg er ogsp veldig svak for bringbær/sjoko kombinasjonen! OG jordbær/sjoko. I grunnen sjokolade i det hele tatt.....
Til DjYalla. Hyggelig at det frister. Ja, det ble da en pen liten soppkurv. Snart kommer vel traktkantarellen og den er bare flott!
God søndag til alle!
Hege
Det så utrolig fristende ut!!!
som vanlig med dine retter:))
Legg inn en kommentar