Blogglisten

onsdag 1. juli 2009

Smaken av sommer

Sommeren er over oss med full tyngde. Varmen brer seg som et varmt teppe på Østlandet. Og gir grofart til markens grøde. Helgen ble tilbrakt i Sandefjord, og på lørdagens badetur lyste blåbærbuskene blått.

Fremdeles små, men søte og gode forsvant de solvarme bærene fort inn i ivrig guttemunn. Øyeblikkets nytelse i veikanten.


På hjemvei lokket den lokale bonden med nypoteter. Finnes det noe bedre? Kokte nypoteter. Med smeltet meierismør og gressløk. Små og delikate.

Så lørdag ble det potettapas i varmen. Meny "Terre et mer", jord og hav. Med kald fransk hvitvin, varm sommerkveld og hyggelig selskap måtte det bli bra!


EN RAND POTETER…

Du trenger:

Blandet grønn salat etter smak
Frisk kjørvel
Gressløk
Nypoteter, helst små
Reker
Røkelaks
Tørr rosèpepper
Lodderogn/rød rognkjekskaviar
Finhakket rødløk og persille

Creme fraiche
Sitron
Gressløk
Dill og kjørvel til pynt

Som dressing bruker du:
Olivenolje smaksatt med sitron (denne finner du i velutstyrte dagligvarebutikker), eller en god olivenolje.

Eller du kan lage en vinaigrette av:
3 ss hvitvinseddik
9 ss god olivenolje
1 ss Dijon sennep
Salt/pepper



Kok potetene med skall på, avkjøl lett og skrell. Vask og skyll salaten. Bland creme fraiche med finklippet gressløk. Bland salat, kjørvel og gressløk og legg på fat. Del poteten i to. Legg en skje creme fraiche på hver potet. Topp potetene med hhv. reker og dill, tynne strimler av røkelaks og rosèpepper, lodderogn, finhakket rødløk og persille. Pynt med dill, kjørvel og sitron. Server olje/dressing ved siden av.

8 kommentarer:

Monicas sa...

dette så godt ut,,,takk for flotte oppskrifter du deler...

Hanne sa...

Modne blåbær allerede? Jøss! *lettere misunnelig*
Takk for fristende oppskrifter, høres og ser kjempegodt ut!
Ha en fin, fin sommerkveld :-)
Pludrehanneklem

pepperkverna sa...

Til Strikkeline og Hanne, takk for hyggelige ord.

Rachel sa...

Dette så som vanlig usedvanlig godt ut. Vil bare si at jeg lagde en variant av matpakka di i dag med torsk og fenikkel. Denne gangen til husbonden. Han er ikke så glad i laks, men dette elsket han. Det samme gjorde 5-åringen min. Han mumset det i seg. "Dette var utrolig godt mamma, hvordan klarer du å lage så god fisk a?" - Hvorpå jeg svarte - jeg brukte en super oppskrift. Takk! Vi blir mer og mer en fiskefamilie...

Anlen sa...

Dette såg herlig og fristande ut!

pepperkverna sa...

Til Rachel, det er jo supert å høre. MOrsomt å prøve med tosk. Og fisk er jo godt da! Og lett å variere. Mo

TIL Anlen, ja det er en morsom kombinasjon.

Hege

Midnight sa...

Det så rett og slett himmelsk ut! =)

Maliva`s verden sa...

Hei..velkommen hjem igjen,godt å ha deg tilbake...i form av både spennende reisetips-opplevelser,men også oppskrifter...

Blog Widget by LinkWithin