Fremdeles små, men søte og gode forsvant de solvarme bærene fort inn i ivrig guttemunn. Øyeblikkets nytelse i veikanten.
På hjemvei lokket den lokale bonden med nypoteter. Finnes det noe bedre? Kokte nypoteter. Med smeltet meierismør og gressløk. Små og delikate.
Så lørdag ble det potettapas i varmen. Meny "Terre et mer", jord og hav. Med kald fransk hvitvin, varm sommerkveld og hyggelig selskap måtte det bli bra!
EN RAND POTETER…
Du trenger:
Blandet grønn salat etter smak
Frisk kjørvel
Gressløk
Nypoteter, helst små
Reker
Røkelaks
Tørr rosèpepper
Lodderogn/rød rognkjekskaviar
Finhakket rødløk og persille
Creme fraiche
Sitron
Gressløk
Dill og kjørvel til pynt
Som dressing bruker du:
Olivenolje smaksatt med sitron (denne finner du i velutstyrte dagligvarebutikker), eller en god olivenolje.
Eller du kan lage en vinaigrette av:
3 ss hvitvinseddik
9 ss god olivenolje
1 ss Dijon sennep
Salt/pepper
Kok potetene med skall på, avkjøl lett og skrell. Vask og skyll salaten. Bland creme fraiche med finklippet gressløk. Bland salat, kjørvel og gressløk og legg på fat. Del poteten i to. Legg en skje creme fraiche på hver potet. Topp potetene med hhv. reker og dill, tynne strimler av røkelaks og rosèpepper, lodderogn, finhakket rødløk og persille. Pynt med dill, kjørvel og sitron. Server olje/dressing ved siden av.
Du trenger:
Blandet grønn salat etter smak
Frisk kjørvel
Gressløk
Nypoteter, helst små
Reker
Røkelaks
Tørr rosèpepper
Lodderogn/rød rognkjekskaviar
Finhakket rødløk og persille
Creme fraiche
Sitron
Gressløk
Dill og kjørvel til pynt
Som dressing bruker du:
Olivenolje smaksatt med sitron (denne finner du i velutstyrte dagligvarebutikker), eller en god olivenolje.
Eller du kan lage en vinaigrette av:
3 ss hvitvinseddik
9 ss god olivenolje
1 ss Dijon sennep
Salt/pepper
Kok potetene med skall på, avkjøl lett og skrell. Vask og skyll salaten. Bland creme fraiche med finklippet gressløk. Bland salat, kjørvel og gressløk og legg på fat. Del poteten i to. Legg en skje creme fraiche på hver potet. Topp potetene med hhv. reker og dill, tynne strimler av røkelaks og rosèpepper, lodderogn, finhakket rødløk og persille. Pynt med dill, kjørvel og sitron. Server olje/dressing ved siden av.
8 kommentarer:
dette så godt ut,,,takk for flotte oppskrifter du deler...
Modne blåbær allerede? Jøss! *lettere misunnelig*
Takk for fristende oppskrifter, høres og ser kjempegodt ut!
Ha en fin, fin sommerkveld :-)
Pludrehanneklem
Til Strikkeline og Hanne, takk for hyggelige ord.
Dette så som vanlig usedvanlig godt ut. Vil bare si at jeg lagde en variant av matpakka di i dag med torsk og fenikkel. Denne gangen til husbonden. Han er ikke så glad i laks, men dette elsket han. Det samme gjorde 5-åringen min. Han mumset det i seg. "Dette var utrolig godt mamma, hvordan klarer du å lage så god fisk a?" - Hvorpå jeg svarte - jeg brukte en super oppskrift. Takk! Vi blir mer og mer en fiskefamilie...
Dette såg herlig og fristande ut!
Til Rachel, det er jo supert å høre. MOrsomt å prøve med tosk. Og fisk er jo godt da! Og lett å variere. Mo
TIL Anlen, ja det er en morsom kombinasjon.
Hege
Det så rett og slett himmelsk ut! =)
Hei..velkommen hjem igjen,godt å ha deg tilbake...i form av både spennende reisetips-opplevelser,men også oppskrifter...
Legg inn en kommentar