På kjøkkenet lages det mat med smak av vår. Og bordet dekkes med lyse vårfarger. På en liten rusletur på Majorstua forleden fant vi lekre lilla suppeboller. Sarte og vårlige i fargen.
De fikk bli med hjem og i går ble de innviet med delikat suppe.
Som A. laget inspirert etter en middag på restaurant Eik for et par uker siden. Herlig, lett og nyfiken i smaken.
VÅRGRØNN SUPPE MED TRØFFELOLJE
til 2 store og en litt mindre.
1 sjalottløk, finhakket
1/2 pakke frosne selskapserter
2 1/2 dl god kalvekraft, varm
1/2 dl fløte
salt og nykvernet hvit pepper
Trøffelolje
Sjalottløken surres myk og blank i litt smør. Ha i selskapsertene og la surre et par minutter. Hell over den varme kalvkraften og la koke inn noe. Ha i fløten og kok litt til. Kjør blandingen i hurtigmikser, eller miks i kjelen med stavmikser hvis du har, da får du så flott skum. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper. Øs over i suppetallerkner, forsiktig så du beholder skummet.
Ha trøffeloljen på en skje og ringle noen dråper over suppen. Husk at trøffeloje har sterk smak, så det skal ikke mye til.
Server straks, og kjenn vårfølelsen!
10 kommentarer:
Ingen god ide å stikke innom deg når man er sulten kjenner jeg! Det skriker i tarmen :-). Vi er bedt bort på kvelds i dag, så jeg får vel styre meg litt til....
Suppen ser kjempegod ut og delikat med de lyse bollene.
Og du.... nå BLIR det vår :-). Føler det på meg.
Tror faktisk palmehelgen kommer til å bli en skikkelig varm, fin chablishelg ;-)
God lørdagskveld til deg, Hege.
Klem Torunn
Heisann!
Dumpet innom bloggen din, og for et deilig skue. Likte oppskriftene og bildene kjempegodt.
Vil gjerne følge deg videre og legger deg til hos meg hvis det er greit, har selv en liten plan om å lage en matblogg etterhvert og ble veldig inspirert av deg.
mvh solfrid¤
Hei Torunn, Takk for oppmuntrende ord om vår! Gleder meg allerede til chablis! Palmehelgen drar vi tli Provence, og da skal jeg love at det blir hvitvin og ferske asparges!!!! Som hentes inn fra jordene om morgenen og kommer til vår lokale grønsakshandler kl 10, inntullet i våte striesekker for å bevare friskheten. GJett om vi gleder oss..... God søndag til deg!
Til sunshine, takk for koselig hilsen. Veldig hyggelig å bli lagt til i bloggliste. Og så gøy om du starter med matblogg, det gleder jeg meg til. Ha en fin dag! Hege
Hei, første gang jeg er innom hos deg, så fin side du har! Liker litt oppskrifter, så jeg linker deg til meg ;-) Ha en fin søndag!
Til Lenemora, takk for hyggelige ord, og fin søndag til deg og ! Hege
Dette såg veldig lekkert ut! Kanskje noko eg må teste ut eingong:)
Eg ventar på vår her også, men snart er det vel håp!?
Her var det vårstemning på flere plan.De suppebollene var skjønne.Om suppa er like god, får vi teste en annen dag.
Fristende å prøve i alle fall.
Ah - en blogg full av mat og begeistring for gode smaker og annen nytelse. Jeg tegner meg som følger av bloggen din!
Nydelig blogg:) Og denne suppen SKAL jeg teste ut..:) god helg.
Til Monica, takk for hyggelig kommentar.Hege
Legg inn en kommentar