Vi tenner fire lys i kveld
og lar dem brenne ned.
For lengsel, glede, håp og fred,
men mest allikevel for fred
på denne lille jord,
hvor menneskene bor.
(Inger Hagerup)
Nå er den her. Julefølelsen. Treet er pyntet, pepperkakehuset står ferdig pyntet og på rista ligger menn og koner til avkjøling. Julehilsener er sendt, gavene pakket inn og pinnekjøttet er i hus.
I bakgangen står juleølet til kjøling og vinflaskene er sirlig stablet. I går ble gode juleoster innkjøpt. En tur til Centra på Majorstuen sikret både St. Marcellin, Chevre St. Maure, og en riktig god upasteurisert camembert. Så nå kan julefeiring begynne.
Lille julaften reiser vi til Sandefjord for å feire jul med familie, men romjulen blir i Oslo med venner. Så får vi litt av hvert.
I kveld skal vi spise en god risotto med sopp og kalvefilet. Med god vin til. Og junior får pizza og solbærsaft. Men først en liten aperitif. Mens julefreden senker seg i huset....
Men først vil jeg gi alle dere som er innom bloggen en julegave. Alle hyggelige kommentarer og hilsener setter jeg veldig pris. Det har vært en sån utrolig positiv respons fra så mange. Så i kveld er det hjemmelaget appelsinvin til dere alle. Den er veldig god både til søtt og salt. Som for eksempel som her, hjemmelaget potetgull.
Og sparer du en flaske i et år eller mer, får den mer og mer karakter av sherry.
Riktignok er det for sent å få den ferdig til jul, men appelsinvin smaker faktisk også veldig godt til påske og......
GOD JUL TIL DERE ALLE!
1,5 l rødvin
5 søte appelsiner, gjerne økologiske
1 sitron
1 vaniljestang
500 g sukker
2,5 dl cognac
Del hver appelsin i 4 båter. Sitron deles i skiver. Ha sitronskiver og appelsinbåter i et stort glass, Ha i vaniljestangen. Hell over vin og lukk hermetisk. Sett kaldt i en måned. Sil innholdet og rens glasset. Ha vinen tilbake i glasset , ha i sukker og cognac. Lukk hermetisk og la stå og godgjøre seg i 40-45 dager. Ha vinen over på flasker.
19 kommentarer:
Tusen takk og velbekomme...her er vi enda i stressmodus, men kommer i mål før midnatt...har jobb i morra tidlig, så jeg håper at vi får det på stell da...ha en fin tid
Riktig God Jul til deg også, og takk for mange fine innlegg og masse gode ideer.
Tusen takk for oppskrift. Den skal jeg jammen prøve. Bloggen din er herlig, det frankofile skinner godt igjennom! God jul til deg og dine.
hei hege-
for et koselig innlegg du har..
og tusen takk for oppskriften på appelsinvin, helt ny for meg - og hørtes veldig spennende ut!
kos deg masse i julen med dine, tiden og god mat & drikke..
juleklem fra moa
takk for mange fine innlegg og oppskrifter. God jul til deg.
En flott jul og et riktig så fint 2009 øsnkr jeg deg :)
Ønsker deg er riktig god jul og et godt nytt år!
Så fint innlegg før jul. Ønsker deg ei riktig fin og hyggelig jul. Kos deg masse.
Tack och God Jul! Detta ska prövas!
Søren at den appelsinvinen må stå en måned..Fikk lyst til å lage litt sånn til i morgen..
Tekte å lage en velkomstdrink til de voksne og dette hørtes så spennende og godt ut..
Ser du har familie i Sandefjord du også..Mannen min er derfra og vi er selvfølgelig ofte i den byen :)
Ønsker deg en riktig GOD JUL!
Hilsen Kardemomme :)
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
Kram Gunilla i Singapore
God jul til deg også, håper at du koselr deg masse. Juleklem.
Jeg vil ønske deg en riktig hyggelig julefeiring :-)
Tusen takk for gode juleønsker fra dere alle. Og riktig god jul til dere! Klem Hege
Tusen takk for vinen, - skal kanskje sjekke om den smaker med tid og stunder :-)
God jul til deg og dine!
Innom for å sende deg en romjulsklem.
Håper du får en koselig romjul og ett riktig godt nyttår.
Skønne billeder og en fin blog;o)
Heisann
Blir alltid så sulten når jeg er innom her, og så fant jeg ut at jeg hadde skippet frokosten i dag.......
Håper dere koser dere i romjulen. Fortsatt god jul.
Fant deg via perlemor! Flott blogg, må nok ha deg på blogglista mi! Kommer igjen!
Legg inn en kommentar