Blogglisten

onsdag 17. desember 2008

Julemat for ville menn. Og oss andre.



Hver jul kommer i hvert fall en røkelaks inn kontordøren som gave. Og hva skal man gjøre med den? Misforstå ikke, jeg liker gaver. Og røkelaks. Når den kommer fra en skikkelig fiskehandler. Røkt på stedet, delikat og ikke for fet. Da er den herlig å servere i tynne, syltynne skiver, med kjørvelblader, lett knust rosèpepper og skiver av lime. Til et glass god hvitvin. Nydelig!

Men røkelaks i ferdige pakker kan være av så ymse kvalitet. Og ikke alltid like fristende Veloppdratt som jeg er, kaster jeg ikke så ofte mat (bare noen ganger…). Og da gjelder det å finne gode måter å kamuflere industrilaksen på.

Her kommer en oppskrift som er for voksne karer. For de barske villmarksgutta som fikser fangsten sjøl…

Kanskje en mimremiddag med jakt og fiskekameratene er den perfekte julegave til far i huset?
Da har du forretten her.



Voksen pannekake med urter og røkelaks
4 porsjoner

3 egg
5 dl melk
1 ½ - 2 dl mel
½ ts salt
1 ss smeltet smør

Hell halvparten av melken i en bolle. Tilsett egg, mel og salt. Visp sammen røren og spe med resten av melken. La hvile en halv times tid. Ha i det smeltede smøret.

8 skiver røkelaks
Noen blad frisk kjørvel og basilikum
50 g revet ost
1 dl melk
Saus

2 ss finhakket sjalottløk
30 g smør
2 dl fløte
0,5 dl vodka
Salt, pepper

Hakk urtene og ha halvparten i pannekakerøren. Stek pannekaker. Legg røkelaksskivene i melk et par minutter, det trekker ut litt fett. Tørk skivene og legg en lakseskive på pannekaken. Rull sammen og legg alle i et smurt ildfast fat. Dryss over revet ost og gratiner 3-4 minutter under grillen, eller på sterk varme i stekeovn.

Til sausen surres løken i smøret, ha i fløten og reduser noe. Ha i vodka, kok opp, og rør inn de hakkede urtene.

11 kommentarer:

Landcharm sa...

Hei!
Takk for besøket. Nå fikk jeg tips om en fin blogg for meg som er glad i mat.

lavendel mio sa...

Dette var saker for mons du...kjekt å få andre pannekaketips.Dette skal jeg jaggu prøve :)Du har såååå masse godt på bloggen din.
Ha en fin kveld:)

Gunilla sa...

Tack för besöket. Vilken god mat jag älskar fisk. Jag lägger till bloggen din till mina favoriter så att jag kan gå in och läsa dina recept.
Denna pannkaka skall jag verkligen prova. Tack för tipset.

Ha en fortsatt bra dag

/Gunilla/

Berit sa...

Hei Pepperkvern!
Kanelstjerneoppskrift til deg på bloggen min. Fin blogg du har, legger den sporenstreks i blogglista mi!

pepperkverna sa...

Til Landcharm. Glad i mat skal man være, da får man mye godt i livet....

TIl lavendelmio, takk for hyggelige ord.

TIL Gunilla, veldig hyggelig å bli lagt til som favoritt!

Og til Berit, tusen tusen takk for kanelstjerner. De må prøves! Hege

Lilla huset på prärien sa...

Hej! Tusen tack för din söta kommentar inne hos mig :) Såg att du arbetar med rekrytering precis som jag gör... i Norge. Är inte Adecco väldigt stora där?

Kram Jenny

Jonna sa...

Takk!
...og dette så skikkelig godt ut.

Cathrines blogg sa...

Hei :o)
Nå var det en stund siden jeg har vært innom hos deg, men nå har jeg bladd meg gjennom hele bloggen, og jeg er sulten!! Vannet sildrer i munnen, herlighet så mye godt og lekkert du lager.....
Det er utrolig kjekt å få oppskrifter, de laksepannekakene skal jeg prøve ut på min mann :o)
God helg :o)

pepperkverna sa...

Takk til Jonna og Cathrine for hyggelige hilsener, og god helg!

Til lilla huset på prärien, jo Adecco er store her i landet. Jeg jobber primært i et litt annet segment, stort sett med rekruttering av ledere og spesialkompetanse. Jobber i et lite konsulent felleskap som primært jobber med rene search/headhunting prosesser. Så det blir spennende å ser hvordan økonomisk krise påvirker dette. Forløpig har vi ikke merket så mye til det. Hvordan er det i Sverige?

Hege

sipusa sa...

mmm....det både hørtes og så veldig godt ut:-D

Anonym sa...

Heisann. En riktig God Jul og knall fint Nyttår, ønskes for deg og dine.
Stor klem fra Ronille :)

Blog Widget by LinkWithin