Etter en lang og kald juleferie er vi tilbake til normalen. Med et kronisk sykt barn i huset blir ikke alltid ferien slik man ønsker. Det lærer man seg å leve med. Verre er det å se at B. har vondt, uten å kunne gjøre mye annet enn å trøste som best en kan. Men vi har tatt godt vare på hverandre og fått mange fine dager både hjemme og i Sandefjord med familien.
Selv om vi her i huset ikke er storforbrukere av norsk julemat, melder behovet for andre smaker seg alltid på denne tiden av året.
Da er det gjerne lette retter, andre smaker og enkel mat som kommer på bordet. Som her, en enkel kveldsrett med asiatisk vri.

Kyllingfilet
Stangselleri
Sukkererter (Sugar snaps)
Bønnespirer
En bit av fersk ingefær
Hvitløk
Tørr sherry
Litt maisenna
Østerssaus
Evt. Soyasaus
Del kyllingfiletene i biter. Rør 1 ts maisenna ut i et par spiseskjeer tørr sherry. La kyllingbitene trekke en god halvtimes tid i sherryen.
Snitt sukkererter på langs, skjær stangselleri i tynne skiver. Skrell og del ingefæren i tynne strimler. Skjær hvitløken i tynne, tynne skiver.
Surr ingefær og hvitløk 30 sek. på sterk varme i en wokepanne. Ha i kyllingbitene sammen med marinaden og stek et par minutter.
Ha i grønnsakene og stek 2 minutter. Smak til med østerssaus og evt. soyasaus. Server med ris og friske limebåter til.