Men akk. Så glemmer jeg min gode venn fennikel for en stund. For fennikel er lett å glemme, beskjeden som den er av utseeende. Og litt bortgjemt i grønnsaksdisken. Men det den mangler i utseende, tar den kraftig igjen i smak. Som er sterk, nesten litt lakrisaktig, men allikevel delikat.
Utmerket som tilbehør til fisk og fjærkre. Og med sin spesielle smak passer den også godt til grillet kjøtt. Sleng gjerne tynne skiver på grillen, etter at du har penslet skivene med olje, grill lett og server med litt salt på toppen.
Eller putt den i pai, som denne smaksrike lune skinkepaien til kveldskosen.
LUNT KVELDSMØTE MED FENNIKEL
eller 2 plater frossen butterdeig som får tine.
1/2-1 fennikel avhengig av størrelse
Litt sitron og salt i kokevann
Romslig med kokt skinke
Hvit saus av:
2 1/2 dl melk
1-2 ss mel
25 g smør
100 g revet parmesan
1 sammenvispet egg
Salt og pepper
Litt av det grønne på fennikelen
Kjevle butterdeigplatene sammen, kle en paiform med deigen. Prikle deigen med gaffel og sett den kaldt en halvtimes tid.
Skrell det ytterste laget av fennikelen med en potetskreller. Del den i tynne skiver som kokes 5 minutter i lettsaltet vann med litt sitron i. La renne godt av, tørk.
Kok en tykk hvit saus, tilsett parmesan, men spar noe til å drysse over toppen, rør inn et sammenvispet egg og smak til.
Dekk bunnen med skiver av en god kokt skinke, legg gjerne 2-3 lag, greit å brette skivene dobbelt. Dekk med hvit saus, og topp med fennikel. Finhakk det grønne på fennikelen og dryss over.
Stek på 200 grader i 30-35 minutter, dryss over resten av parmesanen når det gjenstår 10 minutter av steketiden. Blir kantene for mye stekt, dekker du disse med litt aluminimumsfolie.
Gi paien en runde med pepperkverna før du serverer den. Gjerne med en salat til.
2 kommentarer:
Det så helt nydelig ut!! :D
Dette må jeg prøve:)
Legg inn en kommentar