Blogglisten

torsdag 23. juni 2011

Sen sommerkveld

En sen sommerkveld på balkongen. Barn som sover, gaten ligger stille. Av og til rusler en ensom nattevandrer forbi. Dagens stress er sakte i ferd med å forsvinne.


Alene på kjøkkenet, på jakt i skapene etter noe spiselig. Snart kommer A. hjem etter en lang reisedag. Og vi kan ha en rolig kveldsstund sammen, den første denne uken.


Vi er i inne i den hektiske perioden før ferie. Da alt skal på plass, forhandlinger sluttført, kontrakter signert, telefoner tatt, møter avholdt. Skrivebordet skal ryddes før ferien.


Dagene er travle, kveldene blir fort sene.

Da er en sen kveldsstund med enkel mat balsam for sjelen. I travle tider blir tiden til handling og matkjøp heller knapp. Greit da at kjøleskapet rommer en skinkepakke og noen marinerte artisjokker. En boks med salatbønner finner jeg i skapet.

Og så det lille som løfter det hverdagslige til nye høyder.

Ferske petit pois. I grønne struttende belger. Sprø og fulle av smak.

Skulle du mot formodning ikke har ferske petit pois liggende i kjøleskapet til enhver tid, kan du bruke frosne selskapserter.

Og så lager du en dressing med litt søtt, perfekt brytning mot den salte skinken.


KVELDSKOS FOR TO PÅ EN-TO-TRE1 boks salatbønner
Petit pois eller selskapserter
Olje og hvitløk

Friske urter, f. eks, bladpersille og kjørvel
Litt god skinke
Marinerte artisjokker


Og så dressingen:
1-2 ts akasiehonning
1 ss god balsamico
3 ss god olivenolje
Fingersalt og pepper

Ferske petit pois renses. Surr i en panne under lokk i olje til de er møre, men fremdeles litt crispy. La hakket hvitløk surre med de siste minuttene. Avkjøl.

Bland bønner, erter og urter etter smak og tilgang. Miks dressingen, smak til og bland inn. La trekke noen minutter, legg på skinke og artisjokker. Dekk bordet, tenn lyset og server en sen kveldsstund med hyggelig småprat. Godt brød og drikke hører til.

1 kommentar:

Superkokken sa...

Takk for flotte oppskrifter! KAn du bidra med en grilloppskrift på uer eller steinbit, hadde det vært supert.
Takk på forhånd fra Superkokken

Blog Widget by LinkWithin